![]() |
Jamaika Usulü Yahni Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jamaika Usulü Yahni TarifiJamaika Usulü Yahni Tarifi 60 gr (1/2 su bardağı) un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış) 1500 gr yahnilik et (2,5 cm büyüklüğünde kuşbaşı doğranmış) 4 çorba kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı rafine yağ 2 soğan (ince doğranmış) 1 sivri yeşil biber (çekirdekleri ayıklanıp ince doğranmış) 1 diş sarımsak (kıyılmış) 500 gr domates (kabukları soyulup irice doğranmış) 1 çay kaşığı kekik Baharatlı unu büyük bir tabağa koyup, etleri içinde yuvarlayarak, her taraflarını iyice una bulayınız ![]() Orta boy bir tencerede, rafine yağ ve tereyağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Delikli kepçeyle etleri tencereden çıkarıp bir tabağa koyunuz ![]() Soğan, sivri biber ve sarımsağı tencereye koyup arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam olana kadar kavurunuz ![]() ![]() Etleri yeniden tencereye koyup, ağır ateşte 3 saat, etler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|