Kaçamak Tarifi (Selanik) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaçamak Tarifi (Selanik)Kaçamak Tarifi (Selanik) 1,5 litre su yarım kg lor peyniri aldığı kadar mısır unu tuz Öncelikle tencereye suyu alıp kaynatın Kaynayan suya mısır ununu yavaş yavaş ilave edin Bu arada unun topaklanmaması için, tahta kaşıkla sürekli ve dikkatli bir şekilde karıştırın Koyu bir kıvama gelene kadar mısır unu eklemeye devam edin Suyunu çekinceye kadar karıştırıp pişirin Mısır unu pişince tencereyi ocaktan alın ve kuvvetli bir şekilde sürekli karıştırın Karıştırırken lor ve tuz ilave edin yavaş yavaş tereyağı ekleyin Malzemenin birbiri ile özleşmesi için çok iyi karıştırın Daha sonra sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|