Yırtık Bohça Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yırtık Bohça Tarifi4 su bardağı un 1 su bardağı süt (ılık) 100 gr dil peyniri1/2 su bardağı sıvıyağ 2 domates 1/2 paket maya 2 yeşil biber Tuz 1 çay kaşığı nane 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı kekik 1 yumurta Unu eleyip ortasını havuz gibi açın Mayayı sütle ve şekerle eritip ortasına dökün, sıvıyağ ilave edin Yavaş yavaş yoğurup hamuru hazırlayın Hamuru ikiye bölün merdane ile açın Bir kapta domatesleri küp küp biberi ince kıyın Dil peyniri, nane, kekik, yumurta akını karıştırın Yarısını hamurun tam ortasına koyun Karşılıklı kenarlarını ortaya doğru kapatın, fakat birleştirmeyin Tepsiye koyun Diğer hamura da aynı işlemi yapın Üzerine yumurta sarısı sürün 170 derece fırında pişirip, servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|