Biber Salçasi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biber Salçasi Tarifi



BİBER SALÇASI Tarifi

Arasıra, salçalı yemeklere iyi bir renk ve acılı bir tat vermek için kırmızı biber salçası kullanılır Biber salçası, hasat edilmeden önce renkleri iyice kızarmış, tam olgunluktaki etli biberlerden yapılır

Yapımı: Biberler yıkandıktan ve yeşil sap kısımları kesilip tohumları çıkarıldıktan sonra, buharla, yumuşayıncaya kadar haşlanır Yumuşatılan biberler, sık delikli bir kevgirden geçirilerek, kabukları ve kalan tohumları et kısmından ayırılır Böylece elde edilen biber ezmesi veya şırası, geniş tepsiler içinde güneşe konur, suyu uçurulmak suretiyle koyulaştırılır Biber salçası da domates salçasında olduğu gibi tuzlanır ve saklanır 4-5 kilo biberden 1 kilo biber salçası alınır

KIRMIZI BİBER SALÇASI

Malzeme:
10 kg kırmızı biber (salçalık iri biber)
Tuz
Su

Yapılışı:
Biberleri güzelce yıkayıp, iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın Soğuyunca kabuklarını soyup, blendırdan geçirin Bir tencereye oturtup, kısık ateşte biraz suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin Tuzunu ilâve edip, soğuyunca cam kavanozlara boşaltın Küflenmemesi için üzerine 1 parmak kalınlığında zeytinyağı döküp, kapağını kapatın Soğukta veya buzdolabında muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.