Helle Tarifi (Yozgat)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Helle Tarifi (Yozgat)



1 su bardağı yeşil mercimek

3 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

6 su bardağı su

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı tereyağı

2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Mercimek haşlanır Bu arada un yağsız olarak kısa süre kavrulur Soğuyunca üzerine soğuk su katılarak inceltilir Kaynamakta olan mercimeğe unlu su karıştırarak akıtılır Sıcak su konur Başka bir tavada ince kıyılmış soğan tereyağında pembeleştirilir Pul biber katılır, ateşten alınır Kaynamakta olan çorbaya ilave edilir, bir taşım daha pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.