Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, erzurum, tarifi, turşu

Turşu Dolması Tarifi (Erzurum)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşu Dolması Tarifi (Erzurum)



Lahana turşusu yapraklarını sıcak sudan geçirip süzgece çıkarın Damarlı, sert kısımlarını keserek alın Soğanı ince ince kıyın Pirinci ve bulguru yıkayıp süzdürün Bir kapta kıyma, soğan, pirinç, bulgur, tuz, karabiber ve pulbiberi iyice karıştırarak dolma içini hazırlayın Yağı tencerede eritin Yağ kızınca salçayı içinde 3-4 dakika kavurun Kemikleri katıp, karıştırın Tencereyi ateşten alın Bir yaprağı, ucu parmaklarınıza gelecek biçimde avucunuza yerleştirin Geniş kenarından katlama payını harcın üzerine kapayıp, iki yan bir kenarı da içe doğru katlayın Yaprağı parmak uçlarınınza doğru yuvarlayarak parmak kalınlığında dolmalar sarıp tencereye yerleştirin Harç tükeninceye kadar aynı işlemi tekrar edin Sarmısakları soyup, bütün olarak dolmaların aralarına yerleştirin Suyu katın, dolmaların üzerine ağırlık yapması için bir tabak kapatın Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 1 saat pişirin Ateşten indirip sıcak olarak servis yapın
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.