Çikolatalı Tarifler |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı TariflerÇikolatalı Tarifler Çikolatalı Bisküvi Malzemeler Süre 40 dk Kaç Kişilik 6
|
Çikolatalı Tarifler |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı TariflerMalzemeler
[*]Şeker ve sıvı yağ yumurta ile çırpılır[*]Un ve kek un bir kapta harmanlanıp karışıma ilave edilir[*]Bitter çikolata benmari usulü eritilip hamura eklenir[*]Ceviz büyüklüğündeki bisküvilerin içine zar şeklinde kesilen karamelli çikolata konulur[*]180 dereceye ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirilir |
Çikolatalı Tarifler |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı TariflerÇikolatalı Rulo pasta Pandispanyası: 4 yumurta 1 su bardağı şeker 15 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Muhallebisi: Dilediğiniz bir pasta kreması veya 1 paket hazır puding 500ml süt Üzerine: Dövülmüş ceviz Hazırlanması: Yumurta ile şekeri çırpın Kalan mazlemeleri ekleyip karıştırın Fırın tepsinize yağlı kağıt serin Hamuru kağıdın üzerine yayıp 180C fırında pişirin Piştikten sonra yağlı kağıdı kekten sıyırın Hazırladığınız pudingin yarısını kekin üzerine döşeyin Cevizin yarısını üzerine serpin (birazını dışı için ayırın) Keki rulo yaparak sarın Kalan pudingi üzerine dökün Cevizle süsleyin Buzdolabında soğutup servis yapın |
Çikolatalı Tarifler |
10-28-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı TariflerDamla Çikolatalı Kurabiye Yarım paket tereyağı ya da 2 çay bardağı sıvı yağ 2 çay bardağı toz şeker 2 yumurta 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya 1 çay bardağı damla çikolata aldığı kadar un Bütün malzemeler bir kapta karıştırılıren son un eklenir Daha sonra istediğiniz bir şekil verilip 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir |
Çikolatalı Tarifler |
10-28-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı TariflerÇikolata Soslu Portakallı Kek 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı esmer şeker 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu yarım limonun suyu ve rendelenmış kabuğu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı hindistan cevizi aldığı kadar un (yaklaşık 2-25 bardak kadar) sosu için 1 paket bitter çikolata (80 gr) 1 kutu krema Yumurta iyice çırpılır yağ sütportakal ve limon suyu ve kabukları eklenip iyice çırpılır Hindistan cevizi kabartma tozu vanilya ve aldığı kadar un karışıma eklenirTekrar iyice çırpılır ve yağlanmış kek kalıbına dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir Sosu için çikolata benmari usulu eritilir krema da eklenir ve iyice birbirine yedirilerek biraz pişirilir Ilık kekin üzerine dökülüp servis edilir |
Çikolatalı Tarifler |
10-28-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı TariflerÇikolatalı Kurabiye Malzemeler : • 2 su bardağı un • 4 çorba kaşığı buğday nişastası • 2 tatlı kaşığı kuru maya • 15 çorba kaşığı kakao • 2 çay bardağı şeker • 1 adet yumurta • 2 çorba kaşığı margarin • 5 çorba kaşığı süt • 1 paket vanilya • 1 tutam tuz Hazırlanışı :Bir kapta unuşekerinişastayıkakaoyumayayı ve tuzu karıştırıp hamur haline getirinHamurun ortasını havuz gibi açıp yumurtalarıyumuşattığınız margarinivanilyayı ve soğuk sütü koyup hamura karıştırın Hamuru folyoya sarıp 30 dk kadar beklettikten sonra merdaneyle açın bardak ağzıyla ya da kalıplar yardımıyla hamurdan parçalar kesinFırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiyeleri dizin Kurabiyeleri 180 derecelik fırında 20 dk kadar pişirin |
Çikolatalı Tarifler |
10-28-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı TariflerÇikolata Soslu Milföyler Malzemeler : • 4 adet Yumurta • 4 adet Milföy Hamuru • 2 çay bardağı Kakao • 10 çorba kaşığı Toz Şeker • 3-4 çorba kaşığı Margarin Üzeri için; • 1 adet Yumurta Hazırlanışı : Kare şeklindeki milföy hamurlarına burarak şekil verin Burgu şeklindeki milföy hamurlarını fırın tepsisine bolu boyunca dizin Hamurların üzerine bir yumurta sarısı sürüp pişirin Bir kapta yumurtayı şekeri kakaoyu çırpın Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin Margarini çikolatalı sosa ilave edin Kızaran milföy hamurlarını çikolatalı sosa batırıp servis yapın |
Çikolatalı Tarifler |
10-28-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı TariflerÇikolatalı Rokoko -Pandispanyası için rulo pastanın kekini hazırlayın Bu ölçüler mini fırın tepsisine göredir Herhangi bir rulo pasta keki tarifi de kullanılabilir - 1 poşet kakaolu - çikolata parçalı dondurma - 200 ml buzdolabında soğutulmuş süt (1 su bardağı) - üzeri için damla çikolata veya mevsim meyveleri veya çikolatalı sos Pandispanya tarifteki gibi hazırlanır Kreması için dondurma karışımı soğuk süt ile 6-7 dakika çırpılır ve 2/3si pandispanyanın üzerine yayılır Pandispanya 5er cm eninde şeritler şeklinde kesilir İlk şerit çıkartılıp rulo şeklinde sarılır ve dik olarak servis tepsisinin ortasına koyulur İkinci şerit de onun etrafına sarılır Şeritler bitinceye kadar aynı işleme devam edilirKalan dondurma da üzerine sıvanır ve buzlukta dondurulur Servisten 10 dakika önce buzluktan çıkarılır üzerine damla çikolatalar serpilir dilenirse mevsim meyveleri ile süslenir ve dilimlenerek servis edilir |
Çikolatalı Tarifler |
10-28-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı TariflerÇikolatalı Acıbadem Kurabiye Malzemeler:
|
Çikolatalı Tarifler |
10-28-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı TariflerÇikolatalı Kahveli Kek İçindekiler
[*]Bir tencereye kırılmış çikolatayı tereyağını şekeri sütü suyu kahveyi koyup çikolata eriyene kadar ara sıra karıştırarak kaynatıyoruz[*]Bir kabın içine un kabartma tozu ve kakaoyu eliyoruz[*]Karışımı 15 - 20 dakika kadar soğuttuktan sonra içine elenmiş karışımı yavaş yavaş katıp çırpma teli ile karıştırıyoruz[*]En son yumurtaları teker teker kırıp karıştırıyoruz[*]Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişiriyoruz |
Çikolatalı Tarifler |
10-28-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı TariflerÇift Çikolatalı Topkek Malzemeler (18 adet için)
[*]Şekerler hariç tüm toz malzemeler ve damla çikolata bir kapta karıştırılır[*]Tereyağı yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserle iyice çırpılır[*]Şekerler ilave edilip 2-3 dakika daha çırpılmaya devam edilir[*]Karışıma yumurta eklenip çırpılır[*]Kuru karışım yavaş yavaş yumurtalı karışıma yedilirilir[*]En son süt ilave edilir[*]Yağlanıp unlanan top kek kalıplarına bölüştürülür[*]Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir Not
|
Çikolatalı Tarifler |
10-28-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı TariflerPortakallı Çikolata Malzemeler Kaplaması
[*]Bitter çikolata benmari usulüyle eritilir[*]Eritilen çikolatanın kalıba silme dolacak şekilde dökülür[*]Kalıp ters çevirilerek boşaltılır[*]Çikolata sıvanmış kalıp derindondurucuda 10 dakika dinlendirilir[*]Bu arada krema kaynatılıp altı kapatılır[*]Kremaya ufalanmış çikolata eklenip iyice eriyene kadar karıştırılır[*]Çikolatalı karışıma portakal kabukları ilave edilip ılıklaşması için bırakılır[*]Derindondurucuda soğuyan çikolata kalıbı bir kere daha çikolata ile doldurulup boşaltılır ve tekrar dondurucuda 15 dakika bekletilir[*]Donan çikolata kalıbının içine üstten bir parça boşluk kalacak şekilde portakallı krema doldurulur derindondurucuda 20 dakika bekletilir[*]Kalan eritilmiş bitter çikolata ile portakallı karışımın üzeri kapatılıp kalıp araları belirginleştirilip dondurulur |
Çikolatalı Tarifler |
10-28-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı TariflerArap Bacı Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1/2 su bardağı elenmiş un 4 yemek kaşığı kakao 1/2 su bardağı süt 1/2 su bardağı zeytinyağı 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Hazırlanışı
|
Çikolatalı Tarifler |
10-28-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı TariflerÇikolatalı Sufle Malzemeler
[*]Sufle kapları yağlanıp içine pudra şekeri serpilir[*]Kaplar hamur hazırlanana kadar buzdolabında bekletilmeye alınır[*]Çikolata robotto çekilir ya da bıcakla inceltilir[*]Krema ve çikolata bir tencerede karıştırılarak pişirilir[*]Yumurta sarıları teker teker kremaya eklenip iyice karıştırılır[*]Vanilya ilave edilip 3-4 dakika daha pişirilmeye devam edilir[*]Kremalı karışım ocaktan alınır[*]Başka bir kapta toz şeker ve yumurta akları kar haline gelene kadar çırpılır[*]Yumurta karı yavaş yavaş tahta bir kaşıkla çikolatalı kremaya ilave edilip karıştırılır[*]Sufle hamuru kalıplara 2/3′ünü geçmeyecek şekilde doldurulur[*]Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika kapağı hiç açılmadan pişirilir |
Çikolatalı Tarifler |
10-28-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı TariflerÇikolatalı Elma Tatlı Malzemeler Tabanı için
[*]Elmaların kabukları soyulup rendelenir[*]Elmalar şeker ve ceviz ile pişirilip bir servis kabına konulur[*]Derindondurucuda elmalı karışım dondurulur[*]Bu arada soğuk süt ile krem şanti hazırlanır[*]Donan elmaların üzerine krem şanti yayılıp dondurulur[*]Bitter çikolata benmari usulünde eritilir[*]Eriyen çikolatnın içinte tereyağı katılır[*]Krem şantili kısmın üzerine çikolata dökülür[*]Çikolata düzeltildikten sonra soğutulup servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|