![]() |
Kuru Bakla Favası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Bakla Favası TarifiKuru Bakla Favası 1/2 kilo kuru iç bakla (fava) 2 baş orta boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı toz şeker 1 limonun suyu 1/2 demet dereotu 1 su bardağı sızma zeytinyağı içme suyu kırmızı soğan Halk arasında fava dendiğinde hep kuru bakla anlaşılır ![]() ![]() Kuru iç baklayı akşamdan ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuru Bakla Favası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Bakla Favası Tarifi1 kg kuru bakla 3-4 tane kuru soğan 2 su bardağı zeytinyağı 7-8 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı şeker 4-5 dal dereotu 1 limon Biraz tuz Akşamdan ılık suda ıslattığınız baklayı süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuru Bakla Favası Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Bakla Favası TarifiKURU BAKLA EZMESİ (FAVA) 400 gram kuru bakla 300 gram soğan (3 büyük) 115 gram zeytinyağı (1/2 bardak) 8 bardak su 1/2 demet dereotu 1/2 çorbakaşığı toz şeker Tuz ÜSTÜNE: 60 gram zeytinyağı (1 kahve fincanı) 1 adet limonun suyu 1/2 demet dereotu 1 Bir tencereye; sadece yıkanmış 400 gram iç kabukları çıkmış halde satılan kuru bakla, dörde bölünmüş 3 büyük baş soğan, yarım bardak zeytinyağı, 8 bardak su, yarım çorba kaşığı toz şekerle, 2 tatlı kaşığı da tuz koyarak kapağını kapatmalı ve baklalar iyice pişip de dağılır gibi bir hal alıncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 2 saat pişmeye bırakmalıdır ![]() 2 Pişince, baklaları bir kevgir, ya da süzgeçten geçirerek püre haline getirdikten sonra bunlara; kıyılmış yarım demet de dereotu koymalı ve tekrar ateşe oturtarak, ancak bir taşım daha kaynattıktan sonra " emen 'tabağa dökmeli ve iki saat kadar bir tarafa bırakarak, iyice donduktan sonra üstüne; 1 kahve fincanı zeytinyağı gezdirmeli ve yanında limon olduğu halde servis yapmalıdır ![]() NOT: Küçükçe kesilmiş soğanlar, zeytinyağında pembeleştirildikten sonra, 8 - 10 saat suda yatırılmış ve süzülmüş baklaları koyarak bir iki dakika kavurduktan sonra su ve benzeri şeyleri koymak suretiyle de baklayı pişirebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|