Fıstık Arası Peynir Helvalı Dondurma Keyfi Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstık Arası Peynir Helvalı Dondurma Keyfi TarifiPeynir helvası için malzemeler: 500 gr tuzsuz yağlı beyaz peynir 1 yumurtanın sarısı 2 tatlı kaşığı irmik 3 çorba kaşığı dolusu un Yarım limonun kabuk rendesi 12 çorba kaşığı dolusu şeker Fıstıklı dilimler için malzemeler: 2 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı 2 yumurta beyazı 5 çorba kaşığı dolusu şeker 50 gr un 30 gr antepfıstığı (toz) 40 gr tereyağ Kullanılacak Carte dOr dondurma çeşitleri: Carte dOr Classic Limon Carte dOr Classic Karadut Carte dOr Classic Kaymak Peynir helvası: Peynir tencerede eritilir Henüz suyunu çekmeden üzerine yumurta ve limon kabuğu rendesi eklenir Suyu azalınca un ve irmik ilave edilir Helvaya en son şeker koyulur, toplanıp kıvam alıncaya kadar pişirilir Fıstıklı dilimler: Yumurta beyazı ve şeker, mereng kıvamı olana kadar çırpılır Yumuşamış tereyağ malzemeye katılır ve çırpılır Un ve antep fıstığı karıştırılır Yumurtalı karışıma eklenir Sıvı bir hamur elde edilir Yağlı kağıtlar 15X15 cm boyutlarında kare olarak kesilir Kaşık yardımıyla hamur alınır ve kağıtlara yayılır 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir Pişen fıstıklı dilimler kupat yardımıyla kesilir Yuvarlak form verilir Sunum şekli: Fıstıklı dilimin üzerine parizyen kaşıkla 3 top peynir helvası, 4 top dondurma koyulur İkinci bir fıstıklı dilim ile kapatılır Üzerine çikolata glazür gezdirilir Nane ile süslenir Soğuk servis edilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|