Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
için, sos, tarifleri, tavuklar

Tavuklar İçin Sos Tarifleri

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklar İçin Sos Tarifleri



Tavuklar İçin Sos Tarifleri
Hazırlayacağınız soslarla tavuklarınızın lezzetine lezzet katmaya ne dersiniz? Yiyecek Stilisti ve Şef Melis Sadıkoğlu İçbilen, günümüzde sık kullanılan ve damak zevkimize uygun olan sos tariflerini bizlerle paylaştı
İçbilen, sos tariflerine geçmeden önce şu önemli detayı aktarıyor:
?Organik koşullarda yetişmiş bir tavuğun, marine edildikten sonra tamamen pişmesi yaklaşık 1 saat kadar alır Besili bir tavuğa; biberiye, adaçayı, fesleğen gibi aroması belirgin taze baharatlar lezzet katar Limonun yanı sıra, meyveli ve hatta acı biberli soslarla tavuk, adeta bir lezzet şölenine dönüşebilir?

Pesto sos
Malzemeler
2 demet taze fesleğen
¼ su bardağı ince rendelenmiş parmesan peyniri
2 yemek kaşığı dolusu Şam fıstığı veya ceviz
½ su bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sarımsak püresi
Tane karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Bir mutfak robotunda fesleğen, tuz ve karabiber püre haline getirilir Peynir, Şam fıstığı ve sarımsak ilave edilir Robot çalışırken azar azar zeytinyağı yedirilir Sos bir kaba alınarak, soğumaya bırakılır
Mango sos
Malzemeler
1 adet soyulmuş ve zar şeklinde kesilmiş mango
½ su bardağı soyulmuş ve zar şeklinde kesilmiş salatalık
3 adet ince kıyılmış Jalapeno biberi
1 adet küçük kırmızı kuru soğan
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze kekik
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Mango, salatalık, Jalapeno, kırmızı soğan, limon suyu ve kekik karıştırılır Zeytinyağı, tuz ve karabiber de eklenir Özellikle tavukgöğsü ile birlikte servis edilir
Chimichurri sos
Malzemeler
1 bağ taze maydanoz
1 bağ taze kekik
3 yemek kaşığı ince kıyılmış kapari
2 diş sarımsak (püre haline getirilmiş)
1,5 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
½ su bardağı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Maydanoz, kekik, kapari ve sarımsak bir kapta iyice karıştırılır Sirke, tuz, pul biber ve karabiber ilave edilir Zeytinyağı yavaş yavaş bu karışıma yedirilir ve 30 dakika kadar dinlendirildikten sonra tavuk sosu olarak servis edilir
Barbekü sos
Malzemeler
1 adet ince kıyılmış kuru soğan
1 diş ince kıyılmış sarımsak
120 ml zeytinyağı
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı hardal
¼ çay kaşığı kekik
¼ çay kaşığı mercanköşk
1 yaprak adaçayı
450 gr domates püresi
120 ml limon suyu
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Bir tavada soğan ve sarımsak, zeytinyağı ile birlikte sotelenir Diğer malzemeler ilave edildikten sonra püre kıvamında bir sos elde edilene dek karıştırılır Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirilir Bir el robotu ile sos koyu kıvamlı bir püre haline getirilir Arzuya göre çiğ tavuğun üzerine sürülerek, mangalda pişirilir veya pişmiş tavuğun yanında sos olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.