Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
noktaları, pişirmenin, püf

Et Pişirmenin Püf Noktaları

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Pişirmenin Püf Noktaları



Et Pişirmenin Püf Noktaları

Et pişirmek her ne kadar kolay bir işlem olarak görünse de aslında pişirilmesi en zor çeşitlerden biridir Çünkü etin lezzeti ve sağlayacağı vitaminler tamamen pişirmeyle ilgilidir

Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir Et pişirirken içi ile dışının aynı oranda pişirilmesi önemlidir Bu konuda en çok şikayet edilen konu; ya et çok fazla pişmekte veya pişti sanılıp et kesildiğinde sürprizle karşılaşılmaktadır

Et pişirmede benmari yöntemi eilmektedir Bu yöntemde yemeğin bulunduğu tencere ile ateşin teması önlenmiş olur

Yemek tenceresi içinde su bulunan başka bir tencerenin içine konularak uygulanan bu yöntemde, içinde su bulunan tenceredeki su seviyesi yemek tenceresinin en az yarısına kadar gelmelidir

Fırında tavuk pişirirken ise içinin pişmesi, dışının yanmaması için; göğsü altta, sırtı üstte olmalıdır ve tepsi 160 °C'lik önceden ısıtılmış fırına sürülmelidir

Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyi düşünmüyorsanız kuruyacaktır Bunu önlemek için fırından çıktığında üzerine Bizim Margarin veya İçim Tereyağı ile limon suyu sürün Ayrıca alüminyum folyoya sararsanız tavuğunuz yumuşacık kalacaktır

Et, tavuğa göre daha uzun sürede pişer Eti fırında yapacağınız zaman, fırınınızı 180 °C'ye ayarlarsanız, daha iyi sonuç alırsınız

Yemek yaparken et suyu kullanmayı seviyorsanız, et sularını günlük tüketin Et suyunun defalarca kaynatılması lezzetinin bozulmasına neden olur

Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine bir parça Bizim Margarin veya İçim Tereyağı koyun Bakalım sonuçtan memnun kalacak mısınız?

Küçük sebze, balık ve et parçaları sote ederken kabının kapağını kapatmayın Büyük parçalar halinde pişirilecekse de renk aldıktan sonra kapak örtülerek pişirmeye devam edin

Et kavururken tencerenin etrafında biriken yapışkan yağlara dikkat! Çoğu kimse bunları atar Oysa bu maddeler bol miktarda aroma içermektedir Bu nedenle bunları bir tencerede toplayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Et Pişirmenin Püf Noktaları

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Pişirmenin Püf Noktaları



Et Pişirmenin Püf Noktaları

a — Etin lezzetini ve besin değerini kaybetmemesi için çok yıkamamak gerekir

b — Tuz, biber gibi maddeler önceden serpilmemelidir Izgara yapılan taraf çevirmeden az önce, diğer taraf ise servis yapılırken tuzlanmahdır

c — Tava ızgarasında ise her iki tarafa, servis yapılırken tuz serpllmeiidir

d — Etler on dakika kadar kaynadıktan sonra üstüne çıkan köpükler alınmalıdır

e — Büyükbaş hayvanların pirzolalarına birgün evvelden zeytinyağı ile şarap sürülürse çabuk pişer, lezzetli ve yumuşak olur

f — Pirzola ve şiş kebapları daima ağır ateşte pişirilmelidir Ateş, damlayan yağların etkisiyle alevlenirse, alevlere tuz ekmelidir

g — Rosto yapılırken, tuz ve biber, tencereye et konulmadan önce atılmalıdır Etin bulunduğu tencere kapakla örtülmemeli ve su ilâve etmemelidir Dikkat edilecek diğer bir hususta rostoyu katiyen anlamamaktır

h — Etlere ilâve edilecek soğanları gayet az kavurmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.