Barbunya Tava Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbunya Tava Tarifi



800 gr barbunya balığı

Kızartma yağı

Beyaz un

Tuz

Temizlenmiş barbunların sırtları parmakla kontrol edilip kalan pullar temizlenir Bıçak kullanılmaması gerekir Bol suda yıkandıktan sonra kağıt havluya dizilerek durulanır İçine ve dışına az miktarda tuz ve karabiber sürülür 20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirilir Bir tavada sıvı yağ kızdırılır ve barbunlar una bulanıp tavaya atılır Küçük balıkların her iki yanı 10 dakika kadar kızartılır Büyük balıkların ise birkaç defa çevrilmesi gerekir İri barbunlar unlanmadan da kızartılabilir Küçük barbun ve tekirlerde mısır unu da kullanılabilir Mısır unu güzel ve değişik bir lezzet verir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.