Somelek Köfte Tarifi ( Kahramanmaraş ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Somelek Köfte Tarifi ( Kahramanmaraş )Somelek Köfte Tarifi ( Kahramanmaraş ) Malzemeler 2 Su bardağı ince köftelik bulgur 250 gr yağsız çiğ köftelik kıyma 1 Tatlı kaşığı biber salçası 1 Küçük soğan, tuz Kavurmak için 200 gr tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı Karabiber, kırmızı biber Yapılışı Bulgur bir leğenin içine alınır, üzerine küp küp doğranmış soğan, biber salçası, tuz ilave edilip macun kıvamına gelene kadar ara ara su vererek 20-30 dk yoğrulur Yoğrulan köfteler fındıktan az büyük parçalar koparılıp, parmak şeklinde yuvarlanır, bu köfteler daha sonra tuz ilave edilerek kaynamış suda haşlanır Başka bir tencereye yağ koyulup karabiber ve kırmızı biber ilave edilir Arzu edilirse 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası da ilave edilebilir Suyu süzülen köfteler tencereye aktarılır ve kısık ateşte 5-10 dk kavrulur, yemeğimiz servise hazırdır Not: bu yemeğimizin yanında mutlaka ekşili turşu yapılır Köftelerimiz yufka ekmekle dürüm yapılıp yenilirse lezzeti ikiye katlanır
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|