![]() |
Denizci Usulü Balık Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Denizci Usulü Balık TarifiDenizci Usulü Balık Tarifi 1 kg beyaz etli balık (Levrek, kefal, mercan, iskorpit, kırlangıç ve dülger gibi balıklardan) 2,5 bardak su 1 küçük soğan 1/2 demet kereviz yaprağı 1/2 demet maydanoz sapları 1/2 demet tereotunun sapları tuz (2 tatlı kaşığı) Salçası: 10 gr un (1 komposto kaşığı) 20 gr zeytinyağı (1/3 kahve fincanı) 350 gr balık suyu (1+1/4 bardak) 1 tane küçük soğan 4 diş sarımsak 1/2 demet tereotu 1/2 demet maydanoz 1 büyük limon 1 çay kaşığı kırmızı biber Bir tencereye gayet iyi temizlenmiş yıkanmış beyaz etli balık, ölçülere göre su, soğan, kereviz yaprağı, tuz, maydanoz, tereotu sapları konur ve tencere kuvvetli ateşe oturtulur ![]() ![]() ![]() Sonra balıklar delikli kepçe ile tabağa alınır ![]() ![]() ![]() ![]() Koyulaşıncaya kadar (salep kıvamı) pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|