![]() |
Kuzu Kebabı Tarifi ( Fas ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Kebabı Tarifi ( Fas )Kuzu Kebabı Tarifi ( Fas ) 1,5 kg'lık 1 kuzu budu (kemikleri alınıp, fazla yağları ayıklanmış ve 2,5 cm boyutlarında kuşbaşı doğranmış) 750 gr dana iç yağı (2,5 cm boyutlarında kuşbaşı doğranmış) Marinadı: 1/4 su bardağı limon suyu 1/2 su bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı tarçın 6 diş sarmısak (dövülmüş) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 kahve kaşığı acı kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini büyük bir tencereye koyunuz ![]() Marinadı hazırlamak için, küçük bir kasede limon suyu, zeytinyağı, tarçın, sarımsak, maydanoz, acı kırmızıbiber, tuz ve karabiberi karıştırıp, etlerin üstüne dökünüz ![]() ![]() Önce ızgaranızı iyice kızdırınız ![]() Delikli bir kepçeyle etleri çıkarıp, marinadı atınız ![]() ![]() Izgara teline alüminyum kağıt döşeyip, şişleri üstüne koyunuz ![]() ![]() Izgara telini fırından çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu geleneksel Fas yemeğini, az miktarda giriş yemeği olarak yada pilav ve cacıkla baş yemek olarak servis edebilirsiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|