Kilis Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kilis Kebabı TarifiKilis Kebabı tarifi MALZEMELER 1 Kg Patlican 750 Gr Orta Yagli Kiyma Sivi Yag Tuz, Karabiber, Yenibahar Su 2 Adet Sogan 2 Adet Dolmalik Yesil Biber 2 Adet Dolmalik Kirmizi Biber 1 Adet Limon 1 Tatli Kasigi Toz Seker 1 Çorba Kasigi Domtes Salçasi 1 Çorba Kasigi Biber Salçasi YAPILIŞ TARİFİ Patlicanlari bol suyla yikayinKabuklarini soyduktan sonra boylamasina ikiye kesinSonra 2 parmak kalinliginda dograyin Kiymayi genis bir kaba alinÜzerine tuz,karabiber,yenibahar ekleyinIyice yogurduktan sonra ceviz iriliginde köfteler hazirlayinSise sirasiyla 1 adet köfte ve 1 adet patlican dizinIzgarada arkali önlü pisirin Ayri bir tencereye sivi yagi alinKizdirdiktan sonra halka halka dogradiginiz sogani ekleyinPembelesene dek kavurunInce ince dogradiginiz yesil ve kirmizi biberleri ekleyinBirkaç dk kavurduktan sonra izgarada pisirdiginiz patlicanli kebabi,biber ve domates salçasini ekleyinÜzerini örtecek kadar su ilave edin Su kaynamaya basladiginda tuz,karabiber,yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyinKabuklarini soydugunuz ve halka seklinde kestiginiz domates dilimlerini kebabin üzerine dizinDomates dilimleri yumusadiginda tencereyi atesten alip,servis yapin |
Kilis Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kilis Kebabı TarifiKilis Kebabı Tarifi Malzemeler 1 Kg Patlıcan 750 Gr Orta Yağlı Kıyma Sıvı Yağ Tuz, Karabiber, Yenibahar Su 2 Adet Soğan 2 Adet Dolmalık Yeşil Biber 2 Adet Dolmalık Kırmızı Biber 1 Adet Limon 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker 1 Çorba Kaşığı Domtes Salçası 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası 4-5 Adet Domates Yemeğin Tarifi Patlıcanları bol suyla yıkayınKabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesinSonra 2 parmak kalınlığında doğrayın Kıymayı geniş bir kaba alınÜzerine tuz,karabiber,yenibahar ekleyinİyice yoğurduktan sonra ceviz iriliğinde köfteler hazırlayınŞişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan dizinIzgarada arkalı önlü pişirin Ayrı bir tencereye sıvı yağı alınKızdırdıktan sonra halka halka doğradığınız soğanı ekleyinPembeleşene dek kavurunİnce ince doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ekleyinBirkaç dk kavurduktan sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı,biber ve domates salçasını ekleyinÜzerini örtecek kadar su ilave edin Su kaynamaya başladığında tuz,karabiber,yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyinKabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz domates dilimlerini kebabın üzerine dizinDomates dilimleri yumuşadığında tencereyi ateşten alıp,servis yapın |
Kilis Kebabı Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kilis Kebabı TarifiKilis Kebabı Tarifi 1 kg patlıcan 750 gr orta yağlı kıyma sıvı yağ tuz karabiber yenibahar 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 2 adet Soğan 2 adet dolmalık yeşil biber 2 adet dolmalık kırmızı biber 1 adet limon 1 tatlı kaşığı toz şeker su Patlıcanları bol suyla yıkayıp, kabuklannı soyun ve boylamasına ikiye kesin Sonra 2 parmak kalınlığında doğrayın Kıymayı geniş bir kaba alıp, üzerine tuz, kara biber, yenibahar ekleyerek iyice yoğurun Ceviz iriliğinde köfteler hazırlayıp şişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan dizin Izgarada çevirerek pişirin Başka bir tencerede sıvı yağı kızdırın sonra halka halka doğradığınız soğanı ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun İnce ince doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ekleyerek birkaç dakika kavurun Sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı, biber ve domates salçasını ekleyin Üzerini örtecek kadar su ilave edin Su kaynamaya başladığında tuz, karabiber, yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyin Kabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde doğradığınız domates dilimlerini kebabın üzerine dizin Domates dilimleri yumuşadığında ocağın altını kapatıp servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|