Kıymadan Pastırma Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymadan Pastırma Tarifi



Kıymadan Pastırma Tarifi

500 gr tavuk bacagi kiymasi

1000 gr orta yagli dana kiymasi

Guzelce 5 dakka karistirilir, hertarafi esit olsun 2-3yemek kasigi kapartma tozu{kek icin olan} yapiskan bir hal alincaya kadar azar azar serpilir ve yogrulur,farki goreceksiniz ustunu kapatip bir gece bekletin

sabah olunca;

2-3 Yemek kassigi tuz

3 Yemek kasigi karabiber

4 Yemek kasigi tatli kirmizi biber

1 Yemek kasigi kimyon

1 Yemek kasigi yeni bahar{Veya cemen tozu}

4 Yemek kasigi sarimsak tozu serpilir 5 dakka karistirilir

4 Yemek kasigi ince sari misir unu

4 Yemek kasigi ince toz irmik serperek tekrar 5 dakka karistirip iki saat dolapda dinlendirelim

Kiyma karisimi yapiskan, sertlesmis pastirma kokulu ve tadi gelmistir

Derin dondurucudaki musait yerinize gore istediginiz boyda sekillendirin Naylon torbayi acin ustunde bu kiymadan istediginiz kadar alarak pastirma sekli verin, guzelce naylona sarin, elinizle duzeltin, duz bir tabak veya tepsiye koyup dondurun ikinci gun sira ustunun cemenine geldi Once cemenini hazirliyacagiz;

4 Yemek kasigi Tatli kirmizi biber

2 Yemek kasigi karabiber

2 Yemek kasigi kimyon

1 yemek kasigi yeni bahar

2 yemek kasigi tuz

1 Yemek kasigi un

1 Yemek kasigi salca veya biber salcasi

2 yemek kasigi su hepsini karistirin koyu, yapiskan surulebilecek kivamda gerekirse az su ilave edebilirsiniz, ama harc civik olmasin

DONMUS KIYMA PASTIRMASINI DOLAPTAN CIKARTIN NAYLONUNUN USTUNDE HER TARAFINA CEMEN ICINI SURUN,TEKRAR NAYLONA SARIN DONDURUCUYA KOYUN DAIMA DONDURUCUDA MUHAFAZA EDIN

Pisirme sekilleri:

Buzluktan pastirmayi cikartin bes dakka bekletin keskin bir bicakla ince dilimleyin,tavaya bir kasik tereyagi koyun,yayin pastirma dilimlerini tavaya dizin donuk olsun SIK SIK CEVIRIN 2-3 DAKKADA PISMESI TAMAMDIR

isterseniz yumurta kirin 1-2 dakkada yumurtayi pisirin lezzetli,esnek,kiyma taneleri anlasilmayan pastirmali yumurta hazirdir

Pisirirken orta sicaklikda pisirin Kurutmayin

Pide yaparkende bu dilimleri kulanabilisiniz Dilimleri biraz bekletin cozulsun pideye koyun, kucuk parca tereyag serpistirin,varsa kasar peyniri de serperseniz super lezzetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Kıymadan Pastırma Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymadan Pastırma Tarifi



teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.