Taze Baharatlı Dana Rosto Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Baharatlı Dana Rosto Tarifi



TAZE BAHARATLI DANA ROSTO TARİFİ

750 Gr Rostoluk Dana eti
1 Çay kaşığı hardal
ince ufalanmış Maydanoz
Dereotu
Tuz
Karabiber

Dana etinin, iyi kıvrılıp bağlanabilmesi için, yaprak şeklinde yassı olması gerekir Rosto şeklinde kıvrılmış etler açılarak her tarafı Tuzlanıp karabiberlendikten sonra içine bir çay kaşığı hardal, taze baharat karışımı konulur Bilahare et kıvrılarak sicimle bağlanır Bütün Rosto, daha önceden kızdırılmış tavaya konur Kızartma kaidelerine uygun olarak her tarafı kızartıldıktan sonra, Ocak en kısık ayara getirilir ve kapağı kapatılır 30 Dak Tam pişirmesi yapılır Rosto tersyüz edilerek 30 dak daha kapak kapalı olmak üzere son pişirmesi yapılır Tam pişmesi bitmiş ve her tarafı nar gibi kızarmış et dışarıya alınır Dilimler halinde kesilerek, arzu edilen sos ve Garnitür ile servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.