![]() |
Etli Ve Sebzeli Patlıcan Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Ve Sebzeli Patlıcan Dolması TarifiEtli ve Sebzeli Patlıcan Dolması 500 g kuzu eti (tercihen buttan ya da sırt tarafından, bütün yağları alınıp, iki bıçakla kıyma haline getirilmiş 4 bostan patlıcanı (her biri yaklaşık 500 g) 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 75 g taze fasulye (ayıklanıp, 5 mm boyunda doğranmış) 100 g konserve tane mısır 1 soğan (doğranmış) 30 g (1 1/2 çorba kaşığı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın ![]() ![]() Ateşe dayanıklı derince bir kaba bostan patlıcanlarını yerleştirip 25 cl (1 su bardağı) su ekledikten sonra, kabın üstünü alüminyum folyoyla örterek, fırına verin ve bostan patlıcanlarını, bir bıçağın ucu kolayca işleyinceye kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin ![]() Bu arada harcı hazırlamak için, çiçekyağını yapışmayan bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Kabı fırından alıp, bostan patlıcanlarını birkaç kat tülbent üstüne çıkararak, yağlarının süzülmesini ve elle tutulacak kadar soğumalarını bekleyin ![]() ![]() Harcı 4 patlıcanın içine bölüştürüp, patlıcan dolmalarını yeniden fırın kabına yerleştirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|