![]() |
Bifstrogonof (Fransa) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bifstrogonof (Fransa) TarifiBifstrogonof (Fransa) MALZEMELER 750 gr Bonfile 2 Adet Soğan 2 Çorba Kaşığı Margarin 1 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Salça 2 Çay Kaşığı Hardal 200 gr Krema 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Tatlı Kaşığı Limon Tuz YAPILIŞ TARİFİ Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay kaşığı karabiberle ovalım ![]() soğanı kısık ateşte on dakika çevirelim ![]() Etleri ilave edip harlı ateşte karıştırarak beş dakika kavuralım ![]() kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım ![]() kaşığı domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç dört dakika daha harlı ateşte pişirelim ![]() Bir bardak çiğ krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edelim ![]() Kaynatmadan iyice ısıtalım ![]() ![]() Eğer bonfile yerine başka bir et kullanırsanız, kremayı eklemeden önce etleri yumuşayıncaya kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz gerekir |
![]() |
![]() |
![]() |
Bifstrogonof (Fransa) Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bifstrogonof (Fransa) TarifiBöf Stroganof (Fransa) 350 g sığır bonfilesi (tek parça halinde; bütün yağları alınmış) 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 125 g arpacık soğanı (ince doğranmış) 125 g mantar 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş; ya da tercihen, dövülmüş tane yeşilbiber) 1/4 tatlı kaşığı tuz 5 çorba kaşığı süzme yoğurt 1/2 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı) 2 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde kesilmiş) 1 küçük hıyar turşusu (ince şeritler halinde kesilmiş) Bonfileyi 5 mm kalınlığında dilimleyip, dilimleri 4 cm boyunda şeritler halinde kesin ![]() ![]() ![]() Yapışmayan bir tavaya zeytinyağının 2 tatlı kaşığını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir kâsede süzme yoğurt ile hardalı karıştırıp, tavadaki karışıma ekleyerek, karıştırın ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında ıspanaklı (yeşil) erişteler ve hindiba salatasıyla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bifstrogonof (Fransa) Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bifstrogonof (Fransa) TarifiBeuf Stragonof (Fransa) Yarım kg dana antrkot 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 20 adet mantar 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı krema Rende kaşar Et parmak şeklinde doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|