Mezgit Tavası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mezgit Tavası Tarifi



Mezgit Tavası Tarifi

500 gr mezgit (ayıklanıp, yıkanmış ve suyu süzülmüş)
120 gr (1 su bardağı) + 6 çorba kaşığı un
1 su bardağı maden suyu
1 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
2 yumurtanın sarısı
2 su bardağı rafine yağ
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

Genişçe bir kaseye 6 çorba kaşığı unu, maden suyunu, eritilmiş tereyağı, yumurta sarılarını ve tuzu koyarak iyice çırpınız Kaseyi serin bir yerde 1 saat bekletiniz
Kalan 1 su bardağı unu bir tabağa koyunuz Rafine yağı derince bir tavaya koyup kızdırınız Süzülmüş mezgitleri önce una, sonra yumurtalı karışıma bulayarak, renkleri altın sarısı olana kadar kızartınız Tavayı ateşten alıp, balıkları delikli kepçeyle bir servis tabağına çıkararak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.