Ramazan Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Kebabı Tarifi



Ramazan Kebabı Tarifi

MALZEMELER:
1 kg kuşbaşı dana eti
2 adet kebaplık pide
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI:
Kuşbaşı et suyunu çekene kadar kavrulur Üzerini örtecek kadar su konup tuzu ilave edilerek tekrar pişirilir Diğer taraftan pideler kare şeklinde doğranır Pideler istenirse arzuya göre fırında ısıtılabilir Pişen kuşbaşı etin suyu süzülür İstenirse et suyunun içine veya kavrulmakta olan kuşbaşı etin içine bir tatlı kaşığı karabiber ilave edilebilir, pideleri ıslatmak için kullanılır Islatılan pideler servis tabağına alınır Üzerine etler yerleştirilip, istenirse bir kepçe et suyu gezdirilir Yaklaşık 5 dakika kadar fınnda dinlendirildikten sonra üzerine ince doğranmış maydanoz serpilerek servis yapılır

Not: Ramazan kebabı, Afyon kebabı olarak da bilinir Genellikle Ramazan ayında iftar yemeğinde yenildiği için Ramazan Kebabı denmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.