Paçık Tarifi ( Afyon )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paçık Tarifi ( Afyon )



Paçık Tarifi ( Afyon )

MALZEMELER:
2 kg paça eti (sığır, kuzu ayağı veya dil paçası)
1 adet bayat Afyon ekmeği
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:
Paçık (paça) eti, düdüklü tencerede üzerini örtecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle iki saat pişirilir (En iyi paçık, keçi ayağından olur Pişirme süresi etin cinsine göre değişir; sığır etinin pişirme süresi uzundur) Pişen etin kemikleri temizlenir Afyon ekmeği, küp şeker büyüklüğünde kesilerek servis tabağına döşenir (Afyon ekmeği yerine düz pide de kullanılabilir) Ekmekler istenirse fırında ısıtılabilir Ekmeklerin üzerine paçanın suyu ve eti gezdirilir Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür Arzuya göre üzerine kızdırılmış tereyağı dökülebilir

Not: 15-20 yıl öncesine kadar Afyonkarahisar'da sabah yemeği olarak çorba, paçık, keşkek vb cinsten kuvvetli yemekler yenirdi Peynir, zeytin gibi yiyeceklerin karın doyuracağına inanılmazdı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.