Mantarlı Dana Yahnisi Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Dana Yahnisi TarifiMantarlı Dana Yahnisi Tarifi 600 gr kontrfile (dana) 2 çorba kaşığı un 3 baş soğan (mümkünse iri ve beyaz) 3 çorba kaşığı katıyağ 100 gr çiftlik mantarı 1 kahve fincanı limon suyu 1 su bardağı et suyu 2 çorba kaşığı domates salçası 1/2 çay kaşığı hindistancevizi rendesi 1 kahve fincanı süt 1 çay bardağı yoğurt Yeterince tuz, karabiber Eti, 15 santim eninde, 7-8 santrm uzunluğunda ince ince dikkatli bir şekilde kesiniz Yağını, sinirlerini alıp, et parçalarını una bulayınız Unu iyice yedirmek için karıştırınız Soğanları bütün olarak halka halka doğrayıp yağda karıştırarak nar gibi kızartınız İçine una buladığınız et parçalarını atıp bir süre tahta kaşıkla karıştırarak kavurunuz Mantarları üçe dörde bölüp ekleyiniz Tuzunu, biberini, salçasını, limon suyunu ve hindistan cevizi rendesini ilave ediniz Sütü, yoğurdu, et suyunu katıp etler yumuşayıncaya kadar orta hararetli ateşte pişiriniz Sıcak sıcak ev halkına ikram ediniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|