Hint Usulü Pisi Yahnisi Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hint Usulü Pisi Yahnisi TarifiHint Usulü Pisi Yahnisi 1 çorba kaşığı taze zencefil (kıyılmış; ya da 1 çubuk zencefil) 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal 1/2 tatlı kaşığı kimyon 1/2 tatlı kaşığı kişniş bir tutam kakule bir tutam rezene bir tutam hintcevizi rendesi 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 soğan (doğranmış) 750 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 50 cl (2 su bardağı) balık suyu 500 g mantar (yıkanıp kurulanmış; iri olanları 4'e ya da 2'ye kesilmiş) 1/2 limonun suyu 500 g pisibalığı (ya da dilbalığı) filetosu Zencefil, zerdeçal, kimyon, kişniş, kakule, rezene ve hintcevizi rendesini bir havanda iyice dövüp, hamur haline getirdikten sonra, bir kâseye aktarın Ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca soğanları koyup, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin Karıştırarak kâsedeki baharat hamuru, domatesler ve balık suyunu ekleyip, birtaşım kaynatın Kaynayınca içine limon suyunu ve mantarları ekleyip, ateşi kısın ve karışımı, suyunun yarısını çekinceye kadar (10-12 dakika) pişirin Bu arada balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruttuktan sonra, 2,5 cm genişliğinde şeritler halinde kesin Balık şeritlerini tavadaki karışımın üstüne döşeyip, saydamlıklarını yitirinceye kadar (2 dakika) pişirin Tavayı ateşten alıp, yahniyi bekletmeden servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|