![]() |
Pastırma Yapımı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırma Yapımı TarifiPastırma Yapımı Tarifi Hususî olarak koç ve umumiyetle sığır cinsi etlerin bonfile, but kısımlarından ve sırt kemiklerinin taraflarından pastırmalarda gördüğümüz şekillerde uzun et parçaları çıkarılır ![]() Üzerlerindeki kan ve kan pıhtıları tamamiyle giderilinceye kadar yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir hafta müddetle bu vaziyette kalan etlerin üzerlerine (çemen) denilen ve vazifesi etleri muhafazadan ibaret olan dövülmüş çemen, sarımsak, kimyon, iki nevi biber ve baharattan veyahut arzuya göre (karanfil, tarçın, tuz vesair baharat) tan mürekkep bir tertibi de sürüp ameliyat ikmal edilir ![]() Hazırlanma mevsimi : Sonbahar sonları ve kış başıdır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|