Kışlık Kavurma Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kışlık Kavurma Tarifi



Kışlık Kavurma Tarifi

1 ölçü kuşbaşı et
1/3 ölçü kuyruk yağı
Tuz
Üzeri için ayrıca kuyruk yağı
17 kiloluk peynir tenekesi

Et ağırlığının üçte biri oranında kuyruk yağı ve et kuşbaşı doğranır
Büyük bir tencerede beraberce kavurulur
Tuzu normalinden fazla atılır
Tenceredeki sulanmış yağ oranı etin üzerine kapatacak kadar olmalıdır
Et ve yağı bir tenekeye yağlar donmadan boşaltılır
Kavurma tenceresi küçükse bir kaç kez daha aynı şekilde et kavrularak, tenekedeki etlerin üzerine dökülür
Bu şekilde üst üste teneke kavrulmuş etlerle doldurulur
En son tencerede sadece kuyruk yağı eritilir
Eriyen kuyruk yağı tenekenin üzerinden etlerin araları tamamen doluncaya kadar ve üzeri 1 parmak örtülünceye kadar dökülür
Yağlar tamamen donunca tenekenin kapağı kapatılır ve etrafı lehimlenir
Bu teneke soğuk bir yerde saklanır
Kışın teneke açılarak kullanılır

Not: Etlerin korunması için kışlık kavurmanın yağlı olması zorunludur Çünkü yağ etlerin çevresindeki boşlukları doldurarak etlerin hava almasını engeller Kolestrol problemi olanlar kullanılacağı zaman yağını tamamen eriterek sadece etini yemeklerde kullanabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.