Kışlık Kavurma Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kışlık Kavurma TarifiKışlık Kavurma Tarifi 1 ölçü kuşbaşı et 1/3 ölçü kuyruk yağı Tuz Üzeri için ayrıca kuyruk yağı 17 kiloluk peynir tenekesi Et ağırlığının üçte biri oranında kuyruk yağı ve et kuşbaşı doğranır Büyük bir tencerede beraberce kavurulur Tuzu normalinden fazla atılır Tenceredeki sulanmış yağ oranı etin üzerine kapatacak kadar olmalıdır Et ve yağı bir tenekeye yağlar donmadan boşaltılır Kavurma tenceresi küçükse bir kaç kez daha aynı şekilde et kavrularak, tenekedeki etlerin üzerine dökülür Bu şekilde üst üste teneke kavrulmuş etlerle doldurulur En son tencerede sadece kuyruk yağı eritilir Eriyen kuyruk yağı tenekenin üzerinden etlerin araları tamamen doluncaya kadar ve üzeri 1 parmak örtülünceye kadar dökülür Yağlar tamamen donunca tenekenin kapağı kapatılır ve etrafı lehimlenir Bu teneke soğuk bir yerde saklanır Kışın teneke açılarak kullanılır Not: Etlerin korunması için kışlık kavurmanın yağlı olması zorunludur Çünkü yağ etlerin çevresindeki boşlukları doldurarak etlerin hava almasını engeller Kolestrol problemi olanlar kullanılacağı zaman yağını tamamen eriterek sadece etini yemeklerde kullanabilirler |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|