Sarımsak Soslu Turnedo Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsak Soslu Turnedo TarifiSarımsak Soslu Turnedo Tarifi 45 gr sana yağı 5 diş sarmısak Aldığı kadar tuz 2 yemek kaşığı mısır nişastası 5 adet arpacık soğan (kabukları ayıklanmış) Aldığı kadar tane karabiber 500 ml et suyu 5 adet bonfile Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, ince ince doğrayın Karabiberleri iri dövün Etlerin her iki yanlarını da iri dövülmüş karabibere bastırın Sarımsakları baş halinde bir tepsiye dizin Tepsiyi önceden 180˚ Cye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, yaklaşık 30 dakika, sarımsaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Soğuyunca içlerini sıkarak bir kaba aktarın ve ezerek püre haline getirin Et suyunu ve arpacık soğanlarını ekleyerek bir kapta kaynatarak yarı yarıya çektirin Mısır nişastası ile sosu karıştırarak bir taşım kaynatıp, bağlayın Tencereyi ateşten alın Bağlanmış sosa sarmısak püresini ve Sanayı ilave edin Tuzunu kontrol edin Sosu bir kenarda sıcak olarak saklayın Izgarayı kızdırıp biberli turnedoları alt üst ederek pişirin Turnedoları önceden ısıtılmış bir tabağa aktarıp, yanlarında sosu ve dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|