Tarhun Otu Soslu Biftek Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarhun Otu Soslu Biftek TarifiTarhun Otu Soslu Biftek Tarifi Malzemeler 12 kg filet biftek Deniz tuzu ve karabiber 2 çay kaşığı zeytinyağı Semizotu Sos 500 gram domates 5 çay kaşığı ketçap 1 çay kaşığı hardal Azıcık acı sos 1 limon suyu 2 çay kaşığı balzamik sirke 2 çay kaşığı zeytinyağı 2 küçük soğan, doğranmış tarhun otu ve maydanoz Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 25-30 dakika Hazırlanışı Adım 1 "Sosu hazırlamadan önce domatesleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın Daha sonra içinde rahat çalışabileceğiniz büyük bir kaseye domatesleri doğrayın Küçük parçalar idealdir Geri kalan bütün malzemeleri içine atarak karıştırın fakat otları kullanmayın Üzerine tuz, karabiber ekleyin Folyoyla kaplayarak bir köşede bekletin Adım 2 "Fırını 200 dereceye ayarlayın Bifteğin yağlarını ve güzel görünmeyen kısımlarını tıraşlayın, kısacası düzgün bir şekle sokun Yapışmaz bir fırın tepsisinin üzerine hafif sıvıyağ gezdirin ve bifteğinizi 1-2 dakika boyunca pişirin Etin rengi pembelikten kahverengiye geçerken çıkarın Adım 3 "Simdi bifteğinizi normal fırın tepsisine transfer etme zamanı geldi Tekrar fırının içine koyun ve 25 dakika boyunca pişirin Çıkarmaya yakın parmağınızı üstüne hafifçe bastırınca, yumuşak bir şekilde gömülüyorşa istediğimiz kıvamda demektir Etin kesinlikle kurumaması gerekiyor Sıcak bir tabakta 10 dakika bekletebilirsiniz Adım 4 "Oda sıcaklığında servis edeceğiniz bifteğin üzerine hazırladığınız sosları ve otları atın Tabağın güzel gözükmesi artık yaratıcılığınıza kalmış bir şey Mesela yanında haşlama patates ile sunabilirsiniz Sadece bir fikir, aklınızda bulunsun Afiyet olsun!" |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|