Lüfer İzgara Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lüfer İzgara TarifiLüfer Izgara MALZEMELER Çorba kasigi ayçiçek yag izgara telini yaglamak için 4 Adet orta boy lüfer temizlenip, yikandiktan sonra kurulanmis 30 gr un 4 çorba kasigi Yarim çay kasigi tuz Beyazbiber 2 Adet limonun suyu YAPILIŞI Önce izgarayi yakinIzgara telini yaklasik 1 çorba kasigi ayçiçek yagi ile yaglayin Baliklarin iyi pismesi isteniyorsa, baliklarin her iki taraflarina da biçakla birer çentik atin Eger az pismis isteniyorsa bu islemi yapmayin Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karistirin Limon suyundan 2 çorba kasigi kadarini bir kenara ayirip, kalanini baliklarin üzerine serpin Baliklari una bulayip, fazla ununu silkeleyin 1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyagi olacak sekilde bir sos hazirlayin Baliklari sicak izgaraya yerlestirin Baliklar piserken, temiz bir firçayla arasira hazirlamis oldugunuz bu sostan üzerlerine sürün Yaklasik 5 dakika sonra baliklari altüst ederek diger yanlarini da 5 dakika pisirin Baliklari önceden isitilmis tabaklara alin Kalan limon suyu ve zeytinyagi karisimina kiyilmis maydanozu ilave edin Izgara lüferleri, zeytinyagi limon sosu ile birlikte, sicak olarak servis yapin LÜFER IZGARASI Malzeme : 8 adet balık 2 adet soğan 1 iri limon 1 fincan zeytinyağı 1 demet maydanoz 2 adet yumurta «yalnız sarısı» 4 parça sakız Yapılışı: Balıklar temizlenip soğan suyu «Rendenin ince tarafından soğanların geçirilmesi ile elde edilir» tuz ve bir iki çay kaşığı karabiberde bir iki saat bekletilir Zeytinyağı ile limon suyu çalkalanarak iyice karıştırılır Balıklar soğan suyundan alınıp silkelenerek yan taraflarına keskin bir bıçakla üçer çizgi çekilir ve zeytinyağı ile silinmiş ızgarayla tercihan kömür ateşi üzerine dört parmak mesafede konur Izgarada balıklar pişerken çevrilir ve bu sırada da hazırlanmış olan limonlu yağ ile devamlı olarak yağlanır Böylece nar gibi ızgara edilen balıklar bir genişçe tabağa alınıp üzerlerine gayet ince kıyılmış maydanoz ve rendelenip oğularak suyu çıkarılmış soğan karışımı ilâve edilerek servis yapılır Eğer arzu edilirse balıklar ızgaradan alındıktan sonra maydanoz-soğan karışımı ağızlarına doldurulur Beri yanda yumurtaların sarısı ile bir kaşık zeytinyağı, limon suyu ve sakız birbirleri ile bağdaşıncaya ve yumurta kokusu çıkıncaya kadar dövülür Balıklar sıcak sıcak tabağa dizildikten sonra bu karışım üzerlerine gezdirilerek servis yapılır LÜFER IZGARA 3 Lüfer Yeteri kadar tuz 1 Su bardağı zeytinyağı Yarım demet maydanoz 2 Soğan 2 Limonun suyu Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra, iki tarafın da bıçağın ucuyla 3'er çizgi çizin Sonra zeytinyağı, tuz, yuvarlak dilinmiş soğan içinde 2 saat bekletin Arada bir çevirerek zeytinyağlı, limonlu suyu iyice çekmesini sağlayın Orta harlı ateşte, ızgarada kızartın Servis tabağına alınca etrafını maydanozla süsleyin Sıcak servis yapın LÜFER IZGARASI Malzeme : 1 kg Lüfer balığı, 1 fincan zeytinyağı, tuz, limon, maydanoz Yapılışı: 1- Balıkları ayıklayıp yıkayınız 2- Yemeğe 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyip yağlayınız 3- Izgaraya diziniz 4- Kömür ateşi veya fırında veya elektrik ızgarasında 10-12 dakika her iki yüzünü pişiriniz 5- Kalan zeytinyağın içerisine bir limon suyu koyup beyaz-laşıncaya kadar karıştırınız 6- Bu karışıma tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ilave ediniz 7- Balıkları servis tabağına yerleştiriniz 8- Üzerlerine bu sosu dökünüz 9- Soğan pizayı ile sofraya alınız Izgara Lüfer 6 adet lüfer 2 adet limon Yarım bardak ayçiçek yağı Tuz Maydanoz Balıkları ayıklayıp ortalarından çizin Yağla ızgarada veya teflon tavada pişirin Tuzunu unutmayın Altı iyice pişmeden çevirmeyin Pişirdikten sonra çıkarın Üstüne limon sıkıp yeşil salatayla servis yapın Lüfer Izgara 6 adet lüfer Az ayçiçek yağı Tuz Limon Kırmızı soğan Balıkları ayıklayıp ortalarını çizin Tuzlayıp yağlayarak ızgaraya koyun Bir tarafı pişmeden çevirmeyin, iki tarafını da aynı pişirin ve sıcak servis yapın Yanına kırmızı soğan, limon Izgara Lüfer Malzemeler: 1 Lüfer 1 soğan 1 küçük turp 1 6-7 dal roka 2 dilim limon Tuz, karabiber Hazırlanışı: Lüfer yıkanır Kuyruğundan baş kısmına doğru bıçağın sırtı ile pulları kazınır İçi temizlenip yıkanır Yan taraflarından bıçakla çizilir Karın kısmına tuz ye karabiber sürülür Derisi tuzlanıp 15-20 dakika bekletilir Fırının ızgara kısmı ısıtılır Izgara teli yağlanıp balık yerleştirilir Izgarada her iki tarafı da 10'ar dakika pişirilir Balık servis tabağına alınıp turp, soğan, havuç, roka ve limon dilimleriyle süslenip servis yapılır Püf Noktası: Lüfer, Uskumru gibi balıkların en etli kısımlarını çapraz çizin, daha iyi pişecektir LÜFER IZGARA MALZEMESİ: 1 kg lüfer 3 soğan 1 çay kaşığı tuz sıvıyağ Temizlenip yıkanmış balıkların üzerini çizin Rendelenip tuzlanmış soğanları ezerek suyunu çıkarın ve balıkları bu suda iki saat bekletin Yağlanmış ızgarada, hafif ateşte pişirin |
Lüfer İzgara Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lüfer İzgara TarifiLüfer Izgara Tarifi 1 kişilik Gerekli malzeme: 1 lüfer 1 soğan 1 haşlanmış havuç 1 küçük turp 6-7 dal roka 2 dilim limon Tuz Karabiber 1 Lüferi yıkayın Kuyruğundan baş kısmına doğru bıçağın sırtı ile pullarını kazıyın İçini temizleyip yıkayın Yan taraflarından bıçakla çentik atın Karın kısmına tuz ve karabiber sürün Derisini tuzlayıp 15-20 dakika bekletin Fırının ızgara kısmını ısıtın Izgara telini yağlayıp balığı yerleştirin Izgarada her iki tarafını 10'ar dakika pişirin 2 Balığı servis tabağına alıp turp, soğan, havuç, roka ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın |
Lüfer İzgara Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lüfer İzgara TarifiLüfer Izgara Tarifi Bu balık da, mevsiminde çok aranılan ve hayli şöhreti bulunan yağlı ve lezzetlidir İyi temizlenip, ızgarada iki tarafı istenilen şekilde kızardıktan sonra, tabağa alınır Doğranmış tatlı soğanla, bol maydanozu da üzerine koyarak, halis zeytinyağını da gezdiriniz Bolca limon dahi sıkarak, sıcak sıcak servis yapınız Not: Bazıları, limonla beraber, hardal dahi kullanırlar Bu balığın eti ağırdır 14-15 dakikada pişer |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|