![]() |
Fransız Usulü Kalkan Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Usulü Kalkan TarifiFransız Usulü Kalkan Tarifi 4 kalkan balığı dilimi 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 200 gr (1 su bardağı) balık suyu 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 soğan (ince doğranmış) 2 çorba kaşığı kereviz rendesi 125 gr mantar (temizlenip, dilimlenmiş) 350 gr (2 su bardağı) pirinç (yıkanıp, 30 dakika soğuk suda bırakıldıktan sonra süzülerek pişirilmiş ve sıcak olarak saklanmış) 2 büyük domates (dilimlenmiş) Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız ![]() Kalkan dilimlerini bir güvecin dibine yerleştirip tuz, biber, sarımsak ve maydanozu serperek, üstüne balık suyunu dökünüz ![]() ![]() Pilavını hazırlamak için, büyük bir tavada, yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Güveci fırından çıkarıp kalkan dilimlerini ısıtılmış bir servis tabağının kenarına spatulayla diziniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|