Kıymalı Patlıcan Yelpazesi Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Patlıcan Yelpazesi TarifiKıymalı Patlıcan Yelpazesi Tarifi 300 Gr Sana Klasik 5 Diş sarımsak 200 gr yağsız kıyma 2 Adet Domates 2 Adet soğan 4 Adet patlıcan Patlıcanların kabuklarını soymadan uzunlamasına dörder veya beşer kesik yaparak patlıcanların yelpaze şeklini almasını sağlayalım 1 çorba kaşığı şeker ilave edilmiş suda 1/2 saat bekleterek yıkayıp kurutalım Patlıcanları kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartarak fırın kabına alalım Bit tavaya sıvı yağı alalım Küp doğranmış soğanları ekleyip hafifçe pembeleştirelimKıymayı ve doğranmış sarımsakları ekleyip kıymanın rengi değişene dek kavurmaya devam edelimSonra rendelenmiş domatesleri ekleyip 2-3dakika daha kavuralım Tuzu,karabiberi kıyılmış maydanozu ekleyip tavayı ateşten alalımPatlıcanların üzerine kıymalı harcı düzgün bir şekilde yayalımSalçayı 1-1,5 su bardağı su ile inceltip fırın kabına boşaltalımÖnceden ısıtılmış 200 derece ısılı fırında sebzeler yumuşayana dek pişirerek servis yapalım |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|