Alman Usulü Kaz Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Usulü Kaz Dolması Tarifi



Alman Usulü Kaz Dolması Tarifi

4,5 kg'lık bir kaz
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
2 büyük soğan (ince doğranmış)
350 gr sosis (parmak kalınlığında doğranmış)
4 büyük elma (kabukları soyulup sert kısımları çıkarılarak dilimlenmiş)
175 gr (1 su bardağı) kuru kayısı (bir gece suda bırakılıp süzülerek doğranmış)
2 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
250 gr (1+1/3 su bardağı) fındık (fırmlanıp dövülmüş)
125 gr (2 su bardağı) taze ekmek içi
2 çorba kaşığı arpacık soğanı (doğranmış)
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 limon (dörde bölünmüş)

Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 °C) getirip ısıtınız
Orta boy bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları katıp arasıra karıştırarak, yumuşayıp hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz Sosisleri ekleyip karıştırarak 8-10 dakika, karışım pürtüksüz olup, sosisler pembeliklerini kaybedinceye kadar pişiriniz
Elma, kayısı, portakal kabuğu rendesi, fındık, ekmek içi, arpacık soğanı ile 1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı biberi ekleyip iyice karıştırarak 3 dakika pişiriniz Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakınız
Kazın içini ve dışını limonla ovup limonları atınız Kalan 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı biberin yarısını kazın içine serpip kalanıyla dışını ovunuz Kazın her yanını, özellikle butların etrafını, çatalla deliniz
Kazın içine harcı doldurup, yarığı iplikle dikerek kapayınız Boynunu bağlayıp çeviriniz
Kazı göğsü üste gelecek biçimde rosto tepsisine yerleştirilmiş ızgaranın üstüne koyup, fırının orta katına sürünüz 20 dakika pişirip fırını orta sıcaklığa (190 °C) getiriniz Kazı 2,5 saat daha, arasıra tepsideki yağları kaşıkla alarak pişiriniz (Kazın pişip pişmediğini anlamak için bıçağın ucunu buduna hatırınız Çıkan su renksizse kaz pişmiştir Kazı pişirirken üstüne suyundan dökmeyiniz) Tepsiyi fırından alıp kazın ipliklerini çıkarıp atınız Kazı ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip servis ediniz

Not: Alman usulü kaz dolması, küçük patates ve kırmızı lahana ile servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.