Acılı Tavuk Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Tavuk Tarifi



Acılı tavuk tarifi

MALZEMESİ
4 kişilik
4 tavuk budu
30 gram (2 çorbakaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gram küp domates
2 büyük boy çaykaşığı hardal
tozşeker
bir parça kırmızı biber
un
tuz
karabiber

YAPILIŞI:
1) Butları ateş üzerinde tütsüledikten sonra, yıkayıp kurulayın ve una bulayın Butları silkeleyerek fazla unu döktükten sonra, bir tavada zeytinyağı ve tereyağı karışımında kızartın
2) Fırın kabına butları dizin Pişirme suyuna küp domatesi, hardalı, çay kaşığının ucuyla tozşekeri, tuz, karabiber ve kırmızıbiber parçasını ekleyin
3) 5-10 dakika pişirin, sonra da hazırladığınız sosu süzgeçten geçirip butların üzerine dökün
4) Fırın kabını alüminyum folyoyla kaplayıp, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırına verin Yarım saat pişsin Sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.