Palamut Tavası Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Palamut Tavası TarifiPalamut Tavası Tarifi 1 kişilik Gerekli malzeme: 1 palamut 1 kırmızı soğan 1 haşlanmış patates 1 havuç 4-5 dal roka 2-3 biber turşusu 1 kahve fincanı un Kızartmak için sıvıyağ Tuz Karabiber 1 Palamutu temizleyip yıkayın Uzunlamasına ikiye ayırıp ortasındaki kılçığını ve baş kısmını alın Tuzlayıp yarım saat bekletin 2 Sıvıyağı tavada kızdırın Balıkları unlayıp fazla ununu silkeleyin Yağda iki taraflı kızartıp kağıt havlu üzerine alın 3 Soğanı ve havucu halka halka doğrayın Patatesi dörde bölün Rokaları temizleyip yıkayın Balığı servis tabağına alıp sebzelerle birlikte servis yapın |
Palamut Tavası Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Palamut Tavası TarifiPalamut Tavası Tarifi Kesilmiş halkaları, temizce yıkadıktan sonra, tuzlayıp bırakmalıdır Sonra, parçaları birer birer una batırıp kızgın zeytinyağlı tavaya yerleştirmelidir îki tarafı, istenilen derecede kızardıktan sonra, tabaklara alınıp, üzerine biraz çiğ zeytinyağı gezdirerek bolca limonla yenilir Not: Bu balık 18 - 20 dakikada pişer Eti ağırdır Palamut veya torik, bütün olarak alınınca ayıklanması, hem gayet keskin, hususî bıçakla halka halka kesilmesi ev mutfaklarında hayli zahmetli olur Bu sebepten, bu işi balıkçılara bırakmak daha iyidir |
Palamut Tavası Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Palamut Tavası Tarifi8 dilim palamut 1/2 su bardağı rafine yağı 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 adet limon, 4'e yarılmış 2 çorba kaşığı un 1) Palamut dilimlerini yıkayıp kurulayınız Alt ve üstlerini tuzlayıp bastırmadan una bulayınız 2) Sonra bir tavaya yağı koyup kızdırınız ve palamutları ilâve edip 4'er dakika alt ve üstünü altın sarısı kızartıp limonlarla beraber servis yapınız |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|