Kremalı Ve Bademli Sote Piliç Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Ve Bademli Sote Piliç Tarifi



Kremalı ve bademli sote piliç tarifi

MALZEMESİ
4 kişilik
1,250 gramlık bir piliç
2 yumurta
4/5 su bardağı krema
2 çorbakaşığı kavrulmuş tuzlu badem
bir demet maydanoz
1 havuç
1 soğan
1 defne yaprağı
tuz
karabiber

YAPILIŞI:
1) Pilici tütsüleyin, temizleyip yıkayın İçinde tuzlu bol su olan derin bir tencereye koyun Soğanı, havucu, yıkanmış defne yaprağını da ilave edin 1 saat 20 dakika, yumuşayıncaya kadar piliç haşlansın Sonra pilici alın, süzüp ılımaya bırakın Kemiklerini çıkarın ve etini kuşbaşı büyüklüğünde doğradıktan sonra önceden ısıttığınız bir fırın kabına koyun
2) Şimdi sosu hazırlamalısınız: Bir tencereye yumurta sarılarını koyun, tuzlayın, biberleyin ve bir 1 dakika süreyle çırpın Kremayı ekleyin, yavaş yavaş karştırın Bu karısımı, kısık ateşte, benmari usulü (içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak) pişirin ve sos koyulaşana kadar karıştırma işlemini sürdürün
3) Hazırladığınız sosu tavuklar üzerine dökün Kıyılmış maydanoz ve bademlerle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.