Kuzulu Arpa Şehriyeli Risotto Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzulu Arpa Şehriyeli Risotto Tarifi



Kuzulu Arpa Şehriyeli Risotto Tarifi

500 gr kuzu fileto
2 diş sarımsak
200 ml tavuk suyu veya bulyon
400 gr arpa şehriye
100 ml krema
40 gr tereyağı
15 ml zeytinyağı
350 gr yoğurt
150 gr kaşar peyniri
Taze kişniş
Kimyon
Kekik
Taze biberiye
Karabiber
Tuz

1 diş sarımsağı soyup ezin Taze kişnişleri incecik kıyın Filetoları krema, kimyon, kekik, karabiber, sarımsak ve kişnişe bulayın Etleri fırın ızgarasında pişirip sıcak fırında muhafaza edin Kalan sarımsağı da soyup incecik dilimleyin Arpa şehriyeleri taze biberiye ile birilkte diri kalacak şeklide haşlayıp süzün
Peyniri rendeleyin Tavuk suyunu tencereye koyup kaynatın ve kısık ateşte bırakın Tavaya 10 gr tereyağı koyun Sarımsakları ekieyip çevirin Arpa şehriyeyi ilave edin Kaynayan tavuk suyundan kaşık kaşık ekleyin Kalan soğuk tereyağını küp küp ilave edin Peynir rendeyi de ekleyip karıştırın Tuzlayın, biberleyin Arpa şehriyeleri servis tabağına alın Üstüne etleri yerleştirin Çırpılmış yoğurtla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.