Yörük Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yörük Kebabı Tarifi



Yörük Kebabı Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler

250 gram kuşbaşı kuzu eti

2 adet domates

1 adet soğan

2 adet biber

15 adet mantar

1 su bardağı bezelye

1 adet kabak, tuz

2 yemek kaşığı ayçiçek yağ

1 buçuk su bardağı erişte

1 buçuk su bardağı rende kasar peyniri

Yapılışı:

Domates ve soğanı yemeklik doğrayın Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın 15 adet mantarı ortadan ikiye kesin Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın Tuzunu ilave edin

Başka bir tencerenin içine, 2 yemek kaşığı sıvı yağı dökün Üzerine su ilave edin Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın Tencereden alıp, süzün

Erişteleri fırın tepsisine yayın Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın En son 1 buçuk su bardağı kasar peyniri rendesini serpin, kaşarlar erinceye kadar fırınlayın Sıcak servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.