Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fransa, havuçlu, koyun, mouton, navarin, pancarlı, tarifi, yahnisi

Navarin De Mouton ( Pancarlı Havuçlu Koyun Yahnisi ) Tarifi ( Fransa )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Navarin De Mouton ( Pancarlı Havuçlu Koyun Yahnisi ) Tarifi ( Fransa )



Navarin de Mouton ( Pancarlı Havuçlu Koyun Yahnisi ) Tarifi ( Fransa )

Pancarlı ve Havuçlu Koyun Yahnisi

1 kg kemiksiz parça koyun eti
6 orta boy patates
3 havuç
2 şalgam veya beyaz turp
12 arpacık soğanı
4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı domates salçası
1 karışık ot demeti (kekik, defne yaprağı, mercanköşk)
1 demet maydanoz
100 gr tereyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 litre su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı karabiber
tuz

Tencereye tereyağının yarısını koyun, eriyip kızınca içine etleri atın Etler altın rengi alıncaya kadar çevirerek kızartın Etler kızarırken, sarımsakları soyarak, dövün Kızaran etlerin üzerine unu serpin, biraz karıştırarak unun etle birlikte kavrulmasını sağlayın Dövülmüş sarmısağı ve domates salçasını ilave edin Suyunu koyup, içine karışık ot demetini veya toz olarak; 1 tatlı kaşığı mercanköşkü, bir o kadar kekiği ve 2 defne yaprağını atarak kaynamaya bırakın Etiniz kaynayınca kapağını kapatın ve hafif ateşte 45 dakika pişirin Etiniz pişerken, patatesleri soyun Yıkayıp iri küpler halinde kesin Havuçları soyun 1/2 cm kalınlığında halkalar halinde doğrayın Şalgam veya bulamazsanız turpları da soyun yuvarlak dilimler halinde doğrayın Arpacık soğanlarını soyup bir kenara bırakın Tavada sıvıyağı ve tereyağının kalanını eritin Kızınca içine arpacık soğanlarını atın Soğanlar hafif sararıp saydamlaşmca üzerine toz şekerini serpip biraz karıştırın Soğanlar karamelize olunca üzerlerine havuçları ve şalgamları ekleyin, birlikte biraz çevirip pişmekte olan etlere ilave edin Karabiberini tuzunu ekleyin ve hep birlikte 45 dakika yine hafif ateşte kaynamaya bırakın En son patatesleri yemeğe ekleyerek 30 dakika kadar pişirin Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın
Navarin de mouton'un özelliği beyaz şalgam ile pişmesidir Ama şalgam bulamazsanız yerine turp kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.