Tavuk Pirzolası Tarifi ( Rusya ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Pirzolası Tarifi ( Rusya )Tavuk Pirzolası Tarifi ( Rusya ) Tavuk Pirzolası 1/2 kg tavuk kıyması (iki kere çekilmiş) 1/2 çay fincanı süt 2 çorba kaşığı kaymak veya krem Galeta unu maydanoz 35 gr tereyağı sıvıyağ taze çekilmiş karabiber tuz Pozharskie (Pojarskiye) Rusların ünlü tavuk kroketidir Yalnız kroketten daha büyük ve ince olarak hazırlanır Pojarskiye'ye Ruslar tavuk pirzolası da diyorlar Bunun nedeni ise bu yemeğin öyküsü Bu öykü şöyle Bir gün Rus Çarlarından biri ünlü bir restorana gelerek "dana pirzolası" ister Fakat dana pirzolası kalmamıştır Bunun üzerine restoranın sahibi tavuk etinden pirzola büyüklüğünde kroketler hazırlayarak Çar'a ikram eder Çar bu yemeği çok sever ve o günden bu yana Pojarskiye Rusların geleneksel bir yemeği haline gelir Tavuk kıymasını süt, tereyağı ve kaymak ile birlikte yoğurun Elinizle hemen hemen avuç büyüklüğünde ve 1 cm kalınlığında köfteler hazırlayın Geniş bir kaba koyduğunuz bol miktardaki galeta ununa iyice bulayın Hazırladığınız Pojarskiye'leri kızdırılmış sıvıyağda iki tarafları altın rengi alıncaya kadar 4-5 dakika kadar kızartarak yanında nefis bir patates salatası ile servis yapın Not: Pojarskiye'leri dilerseniz önceden hazırlayıp, buzdolabında bekletebilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|