![]() |
Mürdümerikli Piliç Budu Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mürdümerikli Piliç Budu Yahnisi TarifiMürdümerikli Piliç Budu Yahnisi 4 iri piliç budu (derileri ayıklanmış) 20 mürdümeriği (yaklaşık 150 g) çekirdekleri çıkarılmış) 75 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 iri soğan (2'ye kesilip, ince doğranmış) 1 iri havuç (kazınıp, verevine 5 mm kalınlığında dilimlenmiş) 4 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı toz hardal 1/4 tatlı kaşığı kekik 40 cl ![]() 10 maydanoz dalı (iple bağlanmış) 3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Tereyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızı 170 °C'a ısıtın ![]() Tavadaki havuçlu - soğanlı karışıma mürdümeriklerini ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Kabı fırından alıp, butları delikli spatulayla bir servis tabağına çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|