Koyun Kavurması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koyun Kavurması Tarifi



Koyun Kavurması Tarifi

1 çorba kaşığı yağ

1 kilo az yağlı koyun eti (kemiksiz but, böbrek yatağı veya kol)

2 adet soyulmuş küçük soğan

1/2 tatlı kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 tatlı kaşığı kekik

1) Etin sığabileceği küçük bir tencereye yağı koyup eritiniz

2) Etleri ve soğanı ilâve edip tencerenin kapağını sıkıca kapayarak orta ateşe oturtunuz

3) Zaman zaman karıştırarak et suyunu bırakıp kaynamaya başlayınca ağır ateşe alınız

4) Yine, zaman zaman karıştırarak 1 saat 15 dakika pişirip içinden soğanları çıkarıp atınız

5) Tuzunu, biberini ve kekiğini serpip 15 dakika daha aynı şekilde kavurup hemen servis yapınız

Not: Kurban kavurmaları hariç, yağlı etle yapılan kavurmalar, bilhassa lokanta ve otellerde tercih edilmemektedir Bu şekilde yağ koyup servisten önce yağı süzdürebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.