![]() |
Koyun Kavurması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Koyun Kavurması TarifiKoyun Kavurması Tarifi 1 çorba kaşığı yağ 1 kilo az yağlı koyun eti (kemiksiz but, böbrek yatağı veya kol) 2 adet soyulmuş küçük soğan 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1/2 tatlı kaşığı kekik 1) Etin sığabileceği küçük bir tencereye yağı koyup eritiniz ![]() 2) Etleri ve soğanı ilâve edip tencerenin kapağını sıkıca kapayarak orta ateşe oturtunuz ![]() 3) Zaman zaman karıştırarak et suyunu bırakıp kaynamaya başlayınca ağır ateşe alınız ![]() 4) Yine, zaman zaman karıştırarak 1 saat 15 dakika pişirip içinden soğanları çıkarıp atınız ![]() 5) Tuzunu, biberini ve kekiğini serpip 15 dakika daha aynı şekilde kavurup hemen servis yapınız ![]() Not: Kurban kavurmaları hariç, yağlı etle yapılan kavurmalar, bilhassa lokanta ve otellerde tercih edilmemektedir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|