Bıldırcın Kebap Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bıldırcın Kebap TarifiBıldırcın Kebap Tarifi 1 Adet Bıldırcın 1 Adet Bostan Patlıcan 30 gr Tereyağı 1 Yemek Kaşığı Un 1 Yemek Kaşığı Krema 2 Yemek Kaşığı Salça 1 Tutam Tuz 1 Tutam Karabiber Patlıcanı tepesinden keserek içerisini oyun Bıldırcınları temizleyin patlıcanların içerisine koyarak tepsiye alın Tencerede tereyağını eriterek, içerisine un koyup biraz kavurun, içerisine salça, et suyu, tuz, karabiber ve krema koyarak bir taşım kaynatın İçerisinde bıldırcın olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatıp fırına koyun 200 derece fırında pişirin Bıldırcınlar pişene kadar fırında kalsın Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun |
Bıldırcın Kebap Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bıldırcın Kebap Tarifi1 adet bıldırcın 30 gr tereyağ 1 yemek kaşığı krema 1 yemek kaşığı un 1 adet bostan patlıcanı 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 2 yemek kaşığı salça Öncelikle bıldırcınları kemiklerinden ayırın, patlıcanın içini oyun ve bıldırcını patlıcanın içine koyun ardından tepsiye dizin Ölçüsü verilen tereyağını bir tencerede eritin, sonrasında içine unuda koyarak bir süre kavurun Un kavrulduktan sonra tuz, karabiber, krema ve et suyunuda ekleyerek bir süre kaynatın Yaptığınız karışımı bıldırcın kebabının bulunduğu tepsiye koyarak üzerini folyo kağıtla sarın ve 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin Daha sonra afiyetle servis yapabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|