Tepsi Köfte Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tepsi Köfte TarifiTepsi Köfte Tarifi Sos Malzemesi: - 2 adet domates, - 2-3 adet sivribiber, - 250 gr mantar, - 1 yemek kaşığı sıvıyağ, - 1 fincan su, - Kırmızı pulbiber, tuz Malzemeler: - 500 gr yağsız köftelik kıyma, - 2 dilim bayat ekmek içi, - 2 diş sarmısak+1 adet kuru soğan, - 1 adet yumurta, - 1/2 demet maydanoz, - 75 gr kaşar peyniri rendesi, - 2 yemek kaşığı zeytinyağı, - 1 tatlı kaşığı kimyon, - 1/2 tatlı kaşığı karabiber, - 1 tatlı kaşığı kekik, - Tuz Yapılışı: Derince bir kaba kıymayı, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarmısağı, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içini, yumurtayı, zeytinyağını, kaşar peyniri rendesini, tuzu, karabiberi, kekiği, kimyonu koyup iyice yoğurun Yağlanmış fırın kabına elle bastıra bastıra 1 cm kalınlığında yayın Önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin Sos ile birlikte servis yapın Sosun Yapılışı: Sıvıyağı derince bir tavaya alın İnce doğranmış mantarı ve sivribiberleri sote edin Doğranmış domates, tuz, kırmızı pulbiber koyun Suyunu ilave edin Kaynatın Afiyet olsun |
Tepsi Köfte Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tepsi Köfte TarifiTepsi Köfte Tarifi 500 gr dana kıyma 2 dilim ıslatılıp sıkılmış ekmek 1 adet orta boy soğan Yarım demet maydonoz 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı margarin 2 çay bardağı su 2 adet iri domates veya 1 yemek kaşığı salça 3 adet iri patates 2 adet patlıcan 250 gr sivri biber Et, soğan rendesi, kıyılmış maydonoz, ekmek, tuz yoğrulur Ceviz büyüklüğünde parçalar ayrılarak ıslak avuçlarınızda yassıltılarak şekillendirilir Zeytinyağında veya ızgarada kızartılır, tepsinin ortasına konur, üzerine kızarmış sivri biberler yerleştirilir Etrafına kızarmış patates ve patlıcan dilimleri dizilir Küçük doğranmış domates, 2 yemek kaşığı margarin, tuz ve su ilâve edilir Hafif ateşte 15 dakika pişirilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|