Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Oyun Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
incelemeleri, oyun, ps3, raider, tomb, underworld

Tomb Raider: Underworld (Ps3) - Oyun İncelemeleri

Eski 10-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Angel of Darkness gibi bir hayal kırıklığının ardından eminim ki birçok Lara hayranı " İşte sönen bir yıldız daha " demiştir İşte bu bahsettiğim çöküşün ardından 3 sene geçti ve Crystal Dynamics, Tomb Raider: Legend ile seriye yepyeni bir soluk getirdi
Bugün serinin son oyunu olan Underworld' ü oynamış biri olarak şunu söyleyebilirim ki, Tomb Raider serisi Crystal Dynamics tarafından geliştirildiği sürece Lara hayranları ekran başından ayrılamayacak Uzun lafın kısası, karşımızda öyle bir oyun var ki " Lara' nın 40' ı çıksa da Tomb Raider oynarım " dedirtecek cinsten
Tomb Raider: Underworld, kronolojik olarak Tomb Raider: Legend' ın devamı niteliğinde Güzel kızımız Lara yine dünyanın altını üstüne getirmek ve bilinmeyene gidip, bulunmayanı bulmak ile meşgul Ama durun, her ne kadar Lara hayranı olan birçok oyuncunun Tomb Raider: Underworld' ün senaryosu hakkında etrafı didik didik ettiğine emin olsam da, sizlere Underworld' ün senaryosunu kısaca bir özetlemek istiyorum
Efsane, yıldırım tanrısı Thor' a ait çok güçlü bir silahtan, yani Thor' un çekicinden söz eder Bu çekiç, tek bir darbe ile koca bir dağı paramparça edip bir vadi haline getirebilir, hatta bir tanrıyı yok edebilecek kadar güçlü bir silahtır Çekicin varlığının yüzyıllar boyunca sadece efsane olduğu düşünülmüştür, taa ki bu güne kadar
Lara Croft, Akdeniz' in altında yatan antik bir harabenin kalıntılarını araştırırken, Norse Altdünyası' nın ve çekicin, sadece efsaneden ibaret olmadığına dair kanıtlar bulur Efsanenin ardındaki sırları keşvetmek üzere çıktığı yolculuk, onu serbest kaldığı takdirde tüm insanlığı yok edebilecek tehlikeli bir güç ile karşı karşıya getirir Her ne pahasına olursa olsun, yüzyıllardır sadece efsane olduğu kabul edilmiş bu sır perdesini aralamak niyetindedir Lara, bu uğurda kendisi dahil olmak üzere herkesi ve herşeyi tehlikeye atacak olmayı umursamaksızın, efsanenin ardındaki gerçeği açığa çıkarmak konsunda kararlıdır
Birincisi, peşine düştüğü şeyin babasının bitirememiş olduğu işlerinden biri olması, ikincisi ise daha önce annesinin başına gelen olay sonucu neler olduğunu çözümlemek istemesi Bildiğiniz üzere serinin önceki oyununda Lara annesinin ölmediğini ve Avalon' da olduğunu öğrenmişti
Serinin önceki oyunlarını oynamadıysanız ya da senaryo konusunda hafızanızı tazeleyecek birşeyler olması fikri hoşunuza gidiyorsa, oyuna başlamadan önce Extras kısmında bulunan Trailers & Credits sekmesinden " Previously" videosunu seyretmenizi öneririm
Aslına bakarsanız TR: Underworld seriden alışık olduğumuz aksiyon / macera temasından ödün vermeyen bir biçimde bizlere sunulmuş Ancak önceki oyunlardan alışık olduğunuz günlük güneşlik ışıl ışıl bir temayı Underworld' de pek göremeyeceksiniz Peki Underworld' de böylesine mekanlar yok mu ? Tabii ki var, ama genel olarak Underworld' e daha karanlık bir temanın hakim olduğunu söylemek mümkün
Güzel kızımız onca atletizm onca zeka ardından peşine düştüğü ganimeti tam eline geçiriyor, ardından ya bir tetik sesi, ya da bir kurşun Tabii sen misin Lara' nın elinden oyuncağını alan Açık konuşmak gerekirse ben bu silahlı aksiyonlardan pek hoşlanmıyorum Neden derseniz bu konu hep Tomb Raider' da şikayet ettiğim problemlerden biriydi TR serisi grafik, ses, oynanabilirlik ve birçok anlamda zamanla kendini geliştirdi, ama şu silahlı çatışmalar nedense beni hiçbir zaman tatmin etmedi Bu konuda yaşanan ufak ama güzel bir gelişme ise, düşmanlarla yakın temasa girmek durumunda kaldığınızda Lara' nın tekme atabiliyor olması Üstelik Lara' nın tek eli ile bir çıkıntıya tutunurken, boştaki eli ile silahını çekip ateş edebilmesi gibi bir değişiklik de bu silahlı çatışmalar konusunda hala umut ışığı olduğunu gösteriyor Umuyorum ki şu silahlı çatışmalar da bir gün bu seriye yakışır bir hal alır
Yukarıda belirttiğim sıkıntılara rağmen Tomb Raider öylesine güzel, öylesine sürükleyici ki, Lara hatrına bir takım şeyleri görmezden geleceğinize inanıyorum
Tabii bir de oyunun gelişen ve güzelleşen yönleri de var Örneğin Lara' nın hareket kabiliyetinin artması ve genel anlamda daha estetik bir hal kazanması Lara' nın hareketlerini geliştirmek üzere kullanılan Motion Capture teknolojisinin oyuna çok büyük getirisinin olduğunu söylemek lazım Grafikler mi ? Günümüz teknolojisi sağolsun grafikler adeta bir görsel şölen haline dönüşmüş Üstelik bazen Lara' nın toz, toprak, çamur derken üstünün başının kirlenmesi de çok hoş bir detay Oyundaki bulmacalar ise yer yer zorlayıcı ama bir o kadar da keyifli Oyun süresince karşınıza çıkacak olan bulmacaların mantık çerçevesinde olduğunu belirteyim ki, içiniz rahat olsun
Bir Tomb Raider oyunu daha geldi geçti ve Norse & Maya aromalı Underworld benden tam not aldı Yazının başında belirtmiş olduğum gibi, Crystal Dynamics ile Tomb Raider serisi yepyeni bir soluk kazandı ve ben serinin varmış olduğu son noktadan oldukça mutluyum Ekran başında keyifli saatler geçirmeniz dileği ile

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-25-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

ya arkadaşlar ben 6210 navigatör cihazını kullanıyorum ve tom raider oyunu nu indiremiyorum yardımcı olurmusunuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com