Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım) |
|
|
#91 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım)Herkese merhaba ![]() ![]() Ben Emel Arkadaşlar şuan çok kötü bir durumla karşı karşıyayım ve yardım istiyorum!Dün mail adresime bilmediğim biri tarafından bi video gönderilmiş Çok pis bir video ama işin daha kötü yanı ise videodaki kişinin benim nişanlımın olması!Aslında emin değilim net görünmüyor ama çok ve çok benziyor!Yardımcı olun bana ne olur kafayı yiyorum dünden beri defalarca kez izledim halada izliyorum çok benziyor inanmak istemiyorum onun olduğuna!Gerçeği nasıl öğrenebilirim arkadaşlar lütfen yardım edin!Nişanlıma soramam gerçek olsa bile inkar eder çünkü!istihare gibi bi yöntemle öğrenebilir miyim?acele yardım edin lütfen!!!
|
|
|
|
#92 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım)nuyageva Nickli Üyeden Alıntı Merhaba arkadaşlar,inşallah hepimizin srunları hallolur Rabbim kapıların en hayırlısını açar da bu dar zamanlardan kurtuluruz benim sorunum sevdiğim insanın annesi![]() ![]() beni istemiyor saçma sapan bi nedenden dolayı hemde benim bi suçum olmadığı halde beni istemiyo hocaya gidip bakım yaptırmış ve o gittiği şahısa fotoğrafımı göstermiş hoca da benim hakkımda iftiralar atmış geçmişi kötü vesaire![]() ![]() bu nasıl bir insan aklım almıyor şimdi evlenmemize karşı çıkıyor doğal olarak benim ailem de istemeye gelmeyen bi ailenin oğluna seni vermeyiz diyor ne yapacağımızı şaşırdık onlar istemiyor bizimkiler vermeyiz diyorlar ben ne yapacağım hangi duayı okuyacağım Allahım köşeye sıkıştım kaldım bi fikri olan yok mu benim durumumla ilgili |
|
|
|
#93 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım)Merhaba arkadaşlar,inşallah hepimizin srunları hallolur Rabbim kapıların en hayırlısını açar da bu dar zamanlardan kurtuluruz benim sorunum sevdiğim insanın annesi![]() ![]() beni istemiyor saçma sapan bi nedenden dolayı hemde benim bi suçum olmadığı halde beni istemiyo hocaya gidip bakım yaptırmış ve o gittiği şahısa fotoğrafımı göstermiş hoca da benim hakkımda iftiralar atmış geçmişi kötü vesaire![]() ![]() bu nasıl bir insan aklım almıyor şimdi evlenmemize karşı çıkıyor doğal olarak benim ailem de istemeye gelmeyen bi ailenin oğluna seni vermeyiz diyor ne yapacağımızı şaşırdık onlar istemiyor bizimkiler vermeyiz diyorlar ben ne yapacağım hangi duayı okuyacağım Allahım köşeye sıkıştım kaldım bi fikri olan yok mu benim durumumla ilgili
|
|
|
|
#94 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım)arkadaşlar bir dua arıyorum allah rızası için yardımcı olur musunuz bir yerden alacağım para var birtürlü alamıyorum bugün yarın öbürgün diye 1 aydır oyalıyor o parayı başka birine borç vereceğime söz verdim o kişide zorda sürekli arıyor yalancı çıkmak istemiyorum fakat ne yapacağım bayramdan evvel bu iş bitmeli nolur bildiğiniz bi dua varsa söyleyin ve de allah rızası için bana dua edin artık bu işten kurtulmak istiyorum allah rızası için lütfen ![]() ![]()
|
|
|
|
#95 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım)Merhaba Arkadaşlar Uzun zamandır siteyi severek takip ediyordum Herkes birbirine çok güzel dua tavsiyelerinde bulunuyor,ne güzel![]() ![]() ![]() Beni sizden 2 konu hakkında yardım istiyorum mümkünse tabi Konu 1:Babamın iş yerinde dayım ve bir eleman daha çalışıyor ve ikisinden biri sürekli para götürüyor Babam her ikisiyle defalarca konuştu ama değişen bir şeyde olmadı Aslında biz diğer elemandan çok dayımdan şüpheleniyoruz Ama yabancı olmadığı için sen suçlusun diye çıkartamıyoruz Hem akraba hemde aynı apartmanda oturuyoruz İlişkileri kopartmak o kadar kolay değil Babamda annemde sıkıntıdan hasta oldular Hırsızı bulmak,itiraf ettirecek ,dayımı işten soğutacak yani kendi kendine işten çıkmasını sağlayacak bir dua var mıdır?Konu 2: Babam sırf bu hırsızlık olaylarından dolayı işinden soğudu ve iş yerini satışa çıkartacak İstediğimiz fiyattan hayırlısıyla satılması için okunacak dualar nelerdir?Gerçi biz namazlarımızda hep dua ediyoruz ama sırf bu iş için okunacak dua yada çekilecek tesbih var mıdır?Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim Allah gönlünüze göre verir inşaallah
|
|
|
|
#96 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım)uymazapo Nickli Üyeden Alıntı kardeşim anladığım kadarı ıle büyü diye geçiştirmişler anladığım kadarı ıle sende bazı sıkıntılar olduğunu sanıyorum yanında birileri olabilir o kişi yüz kere gelse bile bir müddet sonra geri vaz geçer sizden veya soğur sizden yavaş yavaş uzaklaşır siz bi sorum olacak durup dururken ağlama yanlızlık hissi yanlız kalmak gibi birşeyler oluyormu oluyorsa bu büyü değil sizde sıkıntı olduğunu gösterir sevdalıkız yani yanınızda görünmeyen varlık musallat olmuş olabilir merhaba sanirim benim icin cevap verdiniz sagolun![]() ![]() Evet ara ara oluyor bu gibi durumlar Bogulacak gibi hissedip evden kendimi atar dururum hep Ama isin ilginc tarafi beraber gecirdigimiz son gunlerde karsi tarafin ciddi sekilde sorunlari olmustu ozelinize yazacam birazdan bakarsaniz sevinirim
|
|
|
|
#97 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım)kardeşim anladığım kadarı ıle büyü diye geçiştirmişler anladığım kadarı ıle sende bazı sıkıntılar olduğunu sanıyorum yanında birileri olabilir o kişi yüz kere gelse bile bir müddet sonra geri vaz geçer sizden veya soğur sizden yavaş yavaş uzaklaşır siz bi sorum olacak durup dururken ağlama yanlızlık hissi yanlız kalmak gibi birşeyler oluyormu oluyorsa bu büyü değil sizde sıkıntı olduğunu gösterir sevdalıkız yani yanınızda görünmeyen varlık musallat olmuş olabilir |
|
|
|
#98 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım)Hasbunallâhu ve ni'mel vekîl (Allah bize yeter O,ne güzel vekildir )Hasbiyallâhü ve ni'mel vekîl (Allah bana yeter O,ne güzel vekildir )Bir kere böyle bir anlam farkı var ![]() İkinci olarak Arapçada bizim anladığımız gibi sesli harf yoktur Orijinal Arapça metinlerde hereke kullanılmaz Arap olmayan milletlerin Kur'an'ı kolay okuyabilmeleri için herekeler sonradan ilave edilmiştir Arapça okunuşu latin harfleri yazmaya çalıştığımızda ilk karşılaşılan zorluk budur![]() "Hasbunallâhu" lafzını yazarken kullandığımız "u" harfi mesela "uzun", "uçak" kelimelerindeki "u" harfinin ses olarak aynısı değildir ![]() Fakat İlahiyatçılar "u" yerine "ü" sesi verilmesinin anlamı etkilemediğini söylüyorlar Aslında burada bahsettiğimiz "u" ile "ü" arası bir ses![]() Bu durumda; Hasbiyallahu(ü) Hasbunallahu Hasbünallahü 3'ü de doğrudur,Zaten birinde anlam değişiyor ![]() Hasbunallahu Hasbünallahü Bence gerçek sese daha yakın olduğu için "Hasbünallahü" tercih edilmelidir
|
|
|
|
#99 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım)serpil 70 Nickli Üyeden Alıntı Aslıgül istemediğin kişiyi kendinden uzaklaştırmak için 1378 kere ( Kale haza firaku beyni ve beynek ) oku Annesinin adınla beraber uzaklaşması için niyetlen![]() Ben denedim oldu![]() Kaynak![]() gizli ilimler hazinesiserpil 70 cok tesekkur ederim canim ama ben bunu uyguladim birde sanaa adli kisininactigi ismi bir kagida yazip gerekli sureleri okuyupufleyip el degmeyen bir yere sakla diyordu onuda uyguladim ama sonuc alamadim canim baska bildiginiz oneriler varsa yazin olur mu |
|
|
|
#100 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım)s a değerli kardeşlerim öğrenmek istediğimHasbunallahu Ve Nimel Vekil ayetindeki Hasbunallahu kelimesinin okunuşu hakkında bilgisi olan varmı bu ayetle ilgili birsürü konu açılmış ama hepsinde değişik yazıyor Hasbiyallahu Hasbinallahu Hasbunallahu Hasbuyallahu Hasbünallahü Hasbinallahü Doğrusu hangisi açıklarsanız sevinirim ![]() --- Sonraki mesaj --- İlgili konuya yazmıştım yanıt alamadım bende konu açtım açıklayacak bilgili bi arkadaş yokmu? |
|
|
|
#101 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım)hah şöyle ![]() ![]() Allah de ve ötesini bırak![]() ![]() ![]() çok sevdiğim bir hikaye var ![]() ![]() zor durumlarımda hep rahatlatmıştır![]() ![]() paylaşayım seninle:Gözleri görmeyen küçük kız, kör oluşunun nedenini annesine sorar ![]() ![]() ![]() - Anneciğim, neden ben? Annesi cevap verir: - Benim tatlı kelebeğim ![]() ![]() Belki de Allahın senin için özel bir planı vardır![]() ![]() ![]() Evet dostum ![]() ![]() Bilemeyiz![]() ![]() ![]() BELKİ DE ALLAHIN SENİN İÇİN ÖZEL BİR PLANI VARDIR ![]() ![]()
|
|
|
|
#102 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım)ALİ Nickli Üyeden Alıntı martinica can ![]() ![]() okudum derdini, sıkıntılarla boğuşuyorsun anlaşılan![]() ![]() çok güzel ne mutlu sana![]() ![]() ![]() şimdi diyeceksin ki deli misin sen ![]() ![]() ![]() evet deliyim de diyebilirsin![]() ![]() sana nasihat edecek değilim![]() ![]() yalnız seninle uzun bir yazı paylaşmak istiyorum![]() ![]() bir oradan bir buradan![]() ![]() dinlersen beni mutlu edersin, belki de sorularına cevap bulabilirsin:şimdi güzel kardeşim ![]() ![]() peygamberlerin hepsi o kadar ağır bir şekilde imtihan edilmişler ki![]() ![]() ![]() Eyyub as bilirsin ![]() ![]() bilmiyorsan hikayesini oku derim burada anlatırsam uzun sürer![]() ![]() ![]() yusuf gibi kuyuya atılıp, köle gibi satılmadın ![]() ![]() ![]() peygamber efendimiz namaz kılarken, kafasına davar işkembesi atıldı ![]() ![]() aşağılandı![]() ![]() her nereye gitse, amcası arkasından gezer bu yalancıdır derdi![]() ![]() taifte çocuklara taşlattırıldı ve hakaretler ettiler![]() ![]() ama yine de, ''bir elime güneşi, bir elime de ayı verseniz, ben davamdan vazgeçmem'' dedi![]() ![]() bu örnekler uzatılabilir![]() bu örnekleri, benim suçum ne dediğiniz için verdim![]() ![]() ![]() hangi peygamberin suçu vardı da ağır imtihanlar gördüler ![]() ![]() testereyle ikiye biçilenler bile var![]() ![]() ![]() onu geçtik ![]() ![]() bir gün peygamberlerden birisi demiş ki: ''Allahım, anlatıyorum anlatıyorum, inanmadıkları gibi ağır hakaretlerde bulunup küfrediyorlar![]() ![]() dayanamıyorum ''Allahu Teala cevap vermiş: ''Kulum, sen anlatmaya devam et ![]() ![]() Onlar bana da küfrediyorlar, ama bak rızıklarını kesmiyorum![]() ![]() ''Şimdi dostum ![]() ![]() Allaha bile küfreden insanlar varken, biz kendimize küfredenlere neden dayanamayız ki![]() ![]() bırak isteyen istediğini desin, yapsın![]() ![]() boşver![]() ![]() dünya yansa bize ne![]() ![]() dünyanın sahibi biz miyiz ki telaşa düşelim![]() ![]() ![]() deseler ki, dünya güneşe çarpıp parçalanacak çok yakında ![]() ![]() bana ne?![]() ![]() dünyanın sahibi düşünsün![]() ![]() herşeyi dert etme![]() ![]() ![]() hani bir söz var: dünyayı su basmış ördeğer vız gelmiş ![]() ![]() ![]() sana da vız gelsin boşver![]() ![]() ![]() uzun olacak ama sana bir hikaye anlatayım: Evvel zamanda bir ülkeye değişik bir yağmur yağmış ![]() ![]() yağmur suları içme sularına karışmış![]() ![]() bu sudan içen halk kafaya tencereyi geçirip deliriyormuş![]() ![]() kısa zamanda bütün ülke deli![]() ![]() kafayı yemişler yani anlayacağın![]() ![]() gel zaman git zaman sarayın suları da bitmeye başlamış![]() ![]() tabi bu durum karşısında saray halkı da o sudan içmeye başlamış![]() ![]() sonunda onlarda delirmiş![]() ![]() o sudan içmeyen bir kral kalmış geriye![]() ![]() ama bu sefer de halk başlamış söylenmeye: kralımız deli, kralımız deli![]() ![]() tabii kral sonunda dayanamamış ve getirin o sudan ben de içeceğim demiş![]() ![]() içmiş![]() ![]() ![]() kral kafaya tencereyi geçirip sokağa çıkınca halk başlamış sevinçten oynamaya ![]() ![]() kralımız akıllandı, kralımız akıllandı![]() ![]() ![]() diyeceksin ki ne alaka ![]() ![]() azizim![]() ![]() o sudan kim içti etrafına bir baksana![]() ![]() seninde içmeni istiyorlar da ondan üstüne geliyorlar![]() ![]() ![]() şimdi geçtik bunları ![]() ![]() aslında bu konuyu sabaha kadar konuşabiliriz ama hem uzun olmasın hem seni sıkmayım diye sonuca bağlıyayım![]() ![]() ![]() Allaha ne kadar dua etsek azdır, her duamızı kabul etmiyor diye ![]() ![]() düşünsene her duamız kabul olsaydı![]() ![]() sence mutlu olabilir miydik![]() ![]() ![]() seni öldürmeyen her dert, aslında seni güçlendirir, bunu unutma ![]() ![]() sen sonsuzluk için yaratıldın bunu da unutma![]() ![]() üç beş günlük dünya hayatında, Allahu Teala sana dertler göndererek, seni sonsuzluğa hazırlıyor 70 yıllık bir ömür olsa da biter sonununda![]() ![]() eeee![]() ![]() sonsuzluk demiştik değil mi![]() ![]() 5 milyar yıl sonra cennet hayatında olduğunu düşünelim(inşallah) diyeceksin ki: ya benim başıma şöyle şöyle şeyler gelip geçtiydi![]() ![]() belki de unutacaksın![]() ![]() gülüp geçeceksin![]() ![]() ya 987 tirilyon yıl sonra![]() ![]() dedim ya seni Allah sonsuzluk için yarattı![]() ![]() devam etmiyeceğim anladın sen onu![]() ![]() ![]() ocağa yemek koyarız, ateşte kaynatırız ![]() ![]() neden çiğ yemeyiz![]() ![]() güzel bir yemek olsun diye![]() ![]() ![]() peki asvalt dökerler ![]() ![]() üzerinden niye silindir geçer![]() ![]() daha güzel bir yol olsun diye![]() ![]() bu örnekler çoğaltılabilir![]() ![]() ![]() sana gelen belalar seni pişirmek için dostum, seni sonsuzluğa hazılamak için ![]() ![]() bunu unutma![]() ![]() ![]() aşıkın birisi demiş ki: derman arardım derdime, derdim bana derman imiş ![]() ![]() ![]() ben bazen şöyle düşünürüm, bir yerim korkunç bir ağrıyla ağrıdığında ![]() ![]() bu ağrı Allahtan ![]() ![]() bu ağrının olduğu yerde Allahın kudret eli var![]() ![]() Rabbim oradan tutuyor![]() ![]() inanır mısın bunu söyleyince o ağrımaya devam ediyor ama, ban ağrıdan zevk almaya başlıyorum ![]() ![]() ![]() manyak mısın diyeceksin ![]() ![]() evet olabilirim![]() ![]() ama düşünsene![]() ![]() Allahın elini üzerinde hissediyorsun![]() ![]() ![]() imanın şartlarını sayarken hep deriz ![]() ![]() hayır da şer de Allahtan![]() ![]() ![]() senin üzerine gelen derdi, Allah yaratıyor ![]() ![]() O yaratmasa dert de yok olur sıkıntı da![]() ![]() ![]() Herşeyi Allahtan bil ![]() ![]() O izin vermese kimse sana zarar veremez![]() ![]() ![]() O da bu dertlere izin verdiğine göre ![]() ![]() Demek ki senin için en hayırlısı bu![]() ![]() ![]() bizim için neyin hayırlı olacağını bilemeyiz ki ![]() ![]() Hani ayette diyor ya: ''sizin hayırlı zannettikleriniz şer, şer zannettikleriniz de hayır vardır'' diye![]() ![]() ![]() Dostum, derdinin ne olduğunu tam bilmiyorum ![]() ![]() söylemesi kolay yapması zor birşey söyliyeceğim![]() ![]() SABRETAbdulakdir Geylani de demiş ya ![]() ![]() '' acılara sabırla karşı koydular, tatlı oldular''![]() ![]() kim ne derse desin![]() ![]() boşver![]() ![]() SABRET![]() ![]() aldırma![]() ![]() dünya yansa umrunda olmasın![]() ![]() ![]() Dert zannettiğin her şey aslında dert olmayabilir ![]() ![]() iğne de acıtır, ameliyat ta![]() ![]() ama hastayı iyi eder![]() ![]() değil mi![]() ![]() ![]() bir dertle karşı karşıyaysan, bir ameliyatta olduğunu hatırla ![]() ![]() ![]() ameliyatı yapan doktor kim diye mi soruyursun ![]() ![]() ![]() O'nun da Allah olduğunu unutma![]() ![]() Doktorun Allah![]() ![]() Ameliyat acıtır dostum bunu da unutma![]() ![]() ![]() Neyse başını ağrıttım kusura bakma ![]() ![]() ![]() Sevgiyle kal, dostça kal, muhabbetle kal ![]() ![]() ![]() Allah ile kal sağlıcakla ![]() ![]() ![]() bütün dünya üstüne de gelse, bil ki Allah seni seviyor ![]() ![]() bu sana yetmez mi![]() ![]() nerden mi biliyorum Allahın seni sevdiğini![]() ![]() ilahi dostum![]() ![]() sen O'nu seviyorsun ya![]() ![]() ![]() Kalbine o sevgiyi ben koymadım herhalde ![]() ![]() sen de kendi kendine sevemezsin![]() ![]() Allah seni seviyor ki, kendisini sev diye kalbine sevgi koymuş![]() ![]() ![]() haaa ![]() ![]() ben de seni seviyorum![]() ![]() tanımasam da![]() ![]() ![]() Selamlar, sevgiler ![]() ![]() ![]() teşekkür edrim güzel yazıydı sorgulamıorum artık kabulleniorum çekiceğim warmış diorum belkide ama yoruldum artık artık gidebileceğim deneyebileceğim birşeyde kalmadı bi sıgınacagım Allah var baskada kimsem yok tekrar tesekkur ederım
|
|
|
|
#103 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım)martinica can ![]() ![]() okudum derdini, sıkıntılarla boğuşuyorsun anlaşılan![]() ![]() çok güzel ne mutlu sana![]() ![]() ![]() şimdi diyeceksin ki deli misin sen ![]() ![]() ![]() evet deliyim de diyebilirsin![]() ![]() sana nasihat edecek değilim![]() ![]() yalnız seninle uzun bir yazı paylaşmak istiyorum![]() ![]() bir oradan bir buradan![]() ![]() dinlersen beni mutlu edersin, belki de sorularına cevap bulabilirsin:şimdi güzel kardeşim ![]() ![]() peygamberlerin hepsi o kadar ağır bir şekilde imtihan edilmişler ki![]() ![]() ![]() Eyyub as bilirsin ![]() ![]() bilmiyorsan hikayesini oku derim burada anlatırsam uzun sürer![]() ![]() ![]() yusuf gibi kuyuya atılıp, köle gibi satılmadın ![]() ![]() ![]() peygamber efendimiz namaz kılarken, kafasına davar işkembesi atıldı ![]() ![]() aşağılandı![]() ![]() her nereye gitse, amcası arkasından gezer bu yalancıdır derdi![]() ![]() taifte çocuklara taşlattırıldı ve hakaretler ettiler![]() ![]() ama yine de, ''bir elime güneşi, bir elime de ayı verseniz, ben davamdan vazgeçmem'' dedi![]() ![]() bu örnekler uzatılabilir![]() bu örnekleri, benim suçum ne dediğiniz için verdim![]() ![]() ![]() hangi peygamberin suçu vardı da ağır imtihanlar gördüler ![]() ![]() testereyle ikiye biçilenler bile var![]() ![]() ![]() onu geçtik ![]() ![]() bir gün peygamberlerden birisi demiş ki: ''Allahım, anlatıyorum anlatıyorum, inanmadıkları gibi ağır hakaretlerde bulunup küfrediyorlar![]() ![]() dayanamıyorum ''Allahu Teala cevap vermiş: ''Kulum, sen anlatmaya devam et ![]() ![]() Onlar bana da küfrediyorlar, ama bak rızıklarını kesmiyorum![]() ![]() ''Şimdi dostum ![]() ![]() Allaha bile küfreden insanlar varken, biz kendimize küfredenlere neden dayanamayız ki![]() ![]() bırak isteyen istediğini desin, yapsın![]() ![]() boşver![]() ![]() dünya yansa bize ne![]() ![]() dünyanın sahibi biz miyiz ki telaşa düşelim![]() ![]() ![]() deseler ki, dünya güneşe çarpıp parçalanacak çok yakında ![]() ![]() bana ne?![]() ![]() dünyanın sahibi düşünsün![]() ![]() herşeyi dert etme![]() ![]() ![]() hani bir söz var: dünyayı su basmış ördeğer vız gelmiş ![]() ![]() ![]() sana da vız gelsin boşver![]() ![]() ![]() uzun olacak ama sana bir hikaye anlatayım: Evvel zamanda bir ülkeye değişik bir yağmur yağmış ![]() ![]() yağmur suları içme sularına karışmış![]() ![]() bu sudan içen halk kafaya tencereyi geçirip deliriyormuş![]() ![]() kısa zamanda bütün ülke deli![]() ![]() kafayı yemişler yani anlayacağın![]() ![]() gel zaman git zaman sarayın suları da bitmeye başlamış![]() ![]() tabi bu durum karşısında saray halkı da o sudan içmeye başlamış![]() ![]() sonunda onlarda delirmiş![]() ![]() o sudan içmeyen bir kral kalmış geriye![]() ![]() ama bu sefer de halk başlamış söylenmeye: kralımız deli, kralımız deli![]() ![]() tabii kral sonunda dayanamamış ve getirin o sudan ben de içeceğim demiş![]() ![]() içmiş![]() ![]() ![]() kral kafaya tencereyi geçirip sokağa çıkınca halk başlamış sevinçten oynamaya ![]() ![]() kralımız akıllandı, kralımız akıllandı![]() ![]() ![]() diyeceksin ki ne alaka ![]() ![]() azizim![]() ![]() o sudan kim içti etrafına bir baksana![]() ![]() seninde içmeni istiyorlar da ondan üstüne geliyorlar![]() ![]() ![]() şimdi geçtik bunları ![]() ![]() aslında bu konuyu sabaha kadar konuşabiliriz ama hem uzun olmasın hem seni sıkmayım diye sonuca bağlıyayım![]() ![]() ![]() Allaha ne kadar dua etsek azdır, her duamızı kabul etmiyor diye ![]() ![]() düşünsene her duamız kabul olsaydı![]() ![]() sence mutlu olabilir miydik![]() ![]() ![]() seni öldürmeyen her dert, aslında seni güçlendirir, bunu unutma ![]() ![]() sen sonsuzluk için yaratıldın bunu da unutma![]() ![]() üç beş günlük dünya hayatında, Allahu Teala sana dertler göndererek, seni sonsuzluğa hazırlıyor 70 yıllık bir ömür olsa da biter sonununda![]() ![]() eeee![]() ![]() sonsuzluk demiştik değil mi![]() ![]() 5 milyar yıl sonra cennet hayatında olduğunu düşünelim(inşallah) diyeceksin ki: ya benim başıma şöyle şöyle şeyler gelip geçtiydi![]() ![]() belki de unutacaksın![]() ![]() gülüp geçeceksin![]() ![]() ya 987 tirilyon yıl sonra![]() ![]() dedim ya seni Allah sonsuzluk için yarattı![]() ![]() devam etmiyeceğim anladın sen onu![]() ![]() ![]() ocağa yemek koyarız, ateşte kaynatırız ![]() ![]() neden çiğ yemeyiz![]() ![]() güzel bir yemek olsun diye![]() ![]() ![]() peki asvalt dökerler ![]() ![]() üzerinden niye silindir geçer![]() ![]() daha güzel bir yol olsun diye![]() ![]() bu örnekler çoğaltılabilir![]() ![]() ![]() sana gelen belalar seni pişirmek için dostum, seni sonsuzluğa hazılamak için ![]() ![]() bunu unutma![]() ![]() ![]() aşıkın birisi demiş ki: derman arardım derdime, derdim bana derman imiş ![]() ![]() ![]() ben bazen şöyle düşünürüm, bir yerim korkunç bir ağrıyla ağrıdığında ![]() ![]() bu ağrı Allahtan ![]() ![]() bu ağrının olduğu yerde Allahın kudret eli var![]() ![]() Rabbim oradan tutuyor![]() ![]() inanır mısın bunu söyleyince o ağrımaya devam ediyor ama, ban ağrıdan zevk almaya başlıyorum ![]() ![]() ![]() manyak mısın diyeceksin ![]() ![]() evet olabilirim![]() ![]() ama düşünsene![]() ![]() Allahın elini üzerinde hissediyorsun![]() ![]() ![]() imanın şartlarını sayarken hep deriz ![]() ![]() hayır da şer de Allahtan![]() ![]() ![]() senin üzerine gelen derdi, Allah yaratıyor ![]() ![]() O yaratmasa dert de yok olur sıkıntı da![]() ![]() ![]() Herşeyi Allahtan bil ![]() ![]() O izin vermese kimse sana zarar veremez![]() ![]() ![]() O da bu dertlere izin verdiğine göre ![]() ![]() Demek ki senin için en hayırlısı bu![]() ![]() ![]() bizim için neyin hayırlı olacağını bilemeyiz ki ![]() ![]() Hani ayette diyor ya: ''sizin hayırlı zannettikleriniz şer, şer zannettikleriniz de hayır vardır'' diye![]() ![]() ![]() Dostum, derdinin ne olduğunu tam bilmiyorum ![]() ![]() söylemesi kolay yapması zor birşey söyliyeceğim![]() ![]() SABRETAbdulakdir Geylani de demiş ya ![]() ![]() '' acılara sabırla karşı koydular, tatlı oldular''![]() ![]() kim ne derse desin![]() ![]() boşver![]() ![]() SABRET![]() ![]() aldırma![]() ![]() dünya yansa umrunda olmasın![]() ![]() ![]() Dert zannettiğin her şey aslında dert olmayabilir ![]() ![]() iğne de acıtır, ameliyat ta![]() ![]() ama hastayı iyi eder![]() ![]() değil mi![]() ![]() ![]() bir dertle karşı karşıyaysan, bir ameliyatta olduğunu hatırla ![]() ![]() ![]() ameliyatı yapan doktor kim diye mi soruyursun ![]() ![]() ![]() O'nun da Allah olduğunu unutma![]() ![]() Doktorun Allah![]() ![]() Ameliyat acıtır dostum bunu da unutma![]() ![]() ![]() Neyse başını ağrıttım kusura bakma ![]() ![]() ![]() Sevgiyle kal, dostça kal, muhabbetle kal ![]() ![]() ![]() Allah ile kal sağlıcakla ![]() ![]() ![]() bütün dünya üstüne de gelse, bil ki Allah seni seviyor ![]() ![]() bu sana yetmez mi![]() ![]() nerden mi biliyorum Allahın seni sevdiğini![]() ![]() ilahi dostum![]() ![]() sen O'nu seviyorsun ya![]() ![]() ![]() Kalbine o sevgiyi ben koymadım herhalde ![]() ![]() sen de kendi kendine sevemezsin![]() ![]() Allah seni seviyor ki, kendisini sev diye kalbine sevgi koymuş![]() ![]() ![]() haaa ![]() ![]() ben de seni seviyorum![]() ![]() tanımasam da![]() ![]() ![]() Selamlar, sevgiler ![]() ![]()
|
|
|
|
#104 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım)Ya bilmiyorum artık dayanamıyorum ya Sunuda kabul ediyorum Allahtan baska sıgınacagım kimsem yok ya kabullenemiyorum cok yoruldum artık ya acı çekmekten yoruldum işimden gücümden oldum bi beklentim kalmadı bu hayattan artık tek istediğim huzurdu canımın yanmamasıydı bazen diorum Allahım beni neden korumadın neden canımı yajmalarına izin veriosun veya neden acı ceken hep ben oluorum onlar hayatlarını yasıolar hiç bısey olmuo onlara ya o kadar kotymkı 3 gundr yemek yemedım sadece uyuyorum uyumak istiorum acı cekmemk ıcın dayanamıorum artık geride ailem olmasa bir dak dusunmem--- Sonraki mesaj --- NURLAN Nickli Üyeden Alıntı Güzel kardeşim senin unuttuğun bir şey var ![]() ![]() ![]() bu dünya sınav dünyası cennet bedava deyil oh bir iki dua et sonra hadi ver ![]() cennete yağmamı var![]() ![]() ![]() ben Allahın seni çok sevdiğine inanıyorum ![]() ![]() bak bu dünya geçici![]() ![]() bizden önce yaşayıp gidenler bizden güzeldi bizden gençti bizden zengindi hani söyle hangisi var simdi ![]() ![]() gün gelecek bizde gideceğiz adımız varlığımız bile burada bilinmeyecek silinecek![]() ![]() ve unutmayan ve her şeyin o na döneceğine döndürüleceğiz![]() ![]() sen inancını kazansanda kaybetsende bu böyle kesinlikle ona döndürüleceğiz![]() ![]() dua ettinde sihirli sopamı bekliyosun![]() ![]() ![]() hiç bir şey sonsuza kadar sürmez her şeyin bir sonu var![]() ![]() sen ve sana zulum yapanlar hepsi hesap verecek![]() ![]() sen onlar içinmi yaşıyosun yoksa kendin içinmi![]() ![]() hadi üzülme boş ver sen onları dualarına sarıl bak sana neler gelecek![]() ![]() ![]() ![]() ben cennet fln istemıorumki sadece huzur istiorum artık cok guzeldı hersey cok inanmıstım dinime Allaha halada inanıorum çünkü sıgınacak baska bseyım yok herseyı denedim çok guvenmıstım dualarıma daha canım yanmıcak canımı yakıp acımla dalga gecmiyecekler dye ya ne istediğimi bile bilmiorum artık ya dün gece kalktım saatlerce dua ettım tekrar Allahım nerde yanlıs yaptımı neden tekrar bu acıyı bana verdıgını göster bana dıye o kadar korkuorumki artık hersey yine eskisi gibi olucak daha fazla acı gelıcek ustuste dıye--- Sonraki mesaj --- arkadaşlar çok teşekkür ederim hepinize ayrı ayrı derdimi derdiniz bilip bana yardım ettiniz çok sağolun
|
|
|
|
#105 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aile,Eş,Sevgilii vs...Yardım İstekleriniz (Havas Yardım)SAKLIBAHÇE Nickli Üyeden Alıntı İbadet te ve dualarda süreklilik esastır Bununla birlikte sabır en başta gelmelidir![]() Buna istinaden bir ayette bakın nediyor ![]() İnsana bir sıkıntı dokundu mu, gerek yan üstü yatarken, gerek otururken, gerekse ayakta iken (her hâlinde bu sıkıntıdan kurtulmak için) bize dua eder Ama biz onun bu sıkıntısını ondan kaldırdık mı, sanki kendisine dokunan bir sıkıntı için bize hiç yalvarmamış gibi geçer gider İşte o haddi aşanlara, yapmakta oldukları şeyler, böylece süslenmiş (hoş gösterilmiş)tir (Yûnus 12)Bu açıklamadan daha güzel bir açıklama olamaz
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|