![]() |
Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi ) |
![]() |
![]() |
#91 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Gar Yağar Bardan Bardan Gar Yağar Bardan Bardan (Aman Şeker Oğlan) Yollar Gapandı Gardan (Öldüm Bekar Oğlan) Ne Gelen Var Ne Giden (Aman Şeker Oğlan) Haber Gelmedi Yârdan (Öldüm Bekar Oğlan) Gar Yağar Gar Üstüne (Aman Şeker Oğlan) Çıktım Duvar Üstüne (Öldüm Bekar Oğlan) Meğer Ki Kör Olmuşam (Aman Şeker Oğlan) Yâr Sevdim Yâr Üstüne (Öldüm Bekar Oğlan) Gar Yağar Ayazlanır (Aman Şeker Oğlan) Gün Vurur Beyazlanır (Öldüm Bekar Oğlan) O Yâr Beni Görünce (Aman Şeker Oğlan) Hem Güler Hem Nazlanır (Öldüm Bekar Oğlan) Erzurum/Hınıs-Yöre Ekibi-Ateş Köyoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Gara Camışları Vurdum Bayıra Gara Camışları Vurdum Bayıra Döğüşe Döğüşe İndi Çayıra Diyin Güvergiye De Gele Ayıra Güverginin İşin Allah Gayıra Giderem Giderem Dudu Gumru Gibi Durmaz Öterem Öterem Hulisi Gönülden Gahar Giderem Giderem Bir Oda Yaptırdım Döşedemedim Üç Günlük Ömrümü Beş Edemedim Kahpe Felek İle Baş Edemedim Bu Kara Bahtıma Küsmüş Giderem Giderem Giderem Dudu Gumru Gibi Durmaz Öterem Öterem Gelin Helallaşın Bende Giderem Giderem Erzurum-Muharrem Akkuş-Muharrem Akkuş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Gara Çuhalım Oğlan Gara Çuhalım Oğlan (Tillara Tillara) Yola Çıkalım Oğlan (Tillara Tillara) Bu Yol Bize Gelmiyor (Tillara Tillara) Yolu Yıkalım Oğlan (Tillara Tillara) Gara Çuham Dört Yaka (Tillara Tillara) Gırıldık Baka Baka (Tillara Tillara) O Yâr Bize Gelende (Tillara Tillara) Goymam Dışarı Baka (Tillara Tillara) Gara Çuham Enlidir (Tillara Tillara) Yârin Yüzü Benlidir (Tillara Tillara) Güzel Seven Gençlerin (Tillara Tillara) Gözlerinden Bellidir (Tillara Tillara) Erzurum/Aşkale-Sırma Günaydın-Baksen Günaydın |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Gara Guş Yuva Yapmış Gara Guş Gara Guş Yuva Yapmış Eriğin Eriğin Oyuğunda Bu Güzün Soyuğunda Gara Guş Gara Guş Yuva Yapmış Ayvanın Ayvanın Oyuğunda Bu Güzün Soyuğunda Gara Guş Gara Guş Yuva Yapmış Cevizin Cevizin Oyuğunda Bu Güzün Soyuğunda Erzurum/Aşkale-Sırma Günaydın-Baksen Günaydın |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Gars'ın Önüne Gar Yağmış Gars'ın Önüne Gar Yağmış (Le Le Dağlar Hozan Dağlar) Herkes Sevdiğini Almış (Le Le Dağlar Hozan Dağlar) Benim Bahtım Nerde Galmış (Le Le Dağlar Hozan Dağlar) Oğlan Valami Valami (Le Le Dağlar Hozan Dağlar) Götürdün Getir Valami (Le Le Dağlar Hozan Dağlar) Gars'ın Önü De Düz Olur (Le Le Dağlar Hozan Dağlar) Yâr Yüreğim Köz Olur (Le Le Dağlar Hozan Dağlar) Sen Bize Gelme Söz Olur (Le Le Dağlar Hozan Dağlar) Oğlan Valami Valami (Le Le Dağlar Hozan Dağlar) Götürdün Getir Valami (Le Le Dağlar Hozan Dağlar) Erzurum/Narman-Yöre Ekibi-Muzaffer Yönden |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Garşıda Elmalıklar Garşıda Elmalıklar Elmali Dağlar Yeşil Bağlar Yâri Gördüz Bögün Ah Yine Bu Gözler Gara Gözler Yâri Gördüz Bögün Suda Oynar Balıklar Elmali Dağlar Yeşil Bağlar Yâri Gördüz Bögün Ah Yine Bu Gözler Gara Gözler Yâri Gördüz Bögün Garşıdan Gel Garşıdan Elmali Dağlar Yeşil Bağlar Yâri Gördüz Bögün Ah Yine Bu Gözler Gara Gözler Yâri Gördüz Bögün Bizim Evin Başından Elmali Dağlar Yeşil Bağlar Yâri Gördüz Bögün Ah Yine Bu Gözler Gara Gözler Yâri Gördüz Bögün Dolana Yâr Dolana Elmali Dağlar Yeşil Bağlar Yâri Gördüz Bögün Ah Yine Bu Gözler Gara Gözler Yâri Gördüz Bögün Daşı Daşı Dolana Elmali Dağlar Yeşil Bağlar Yâri Gördüz Bögün Ah Yine Bu Gözler Gara Gözler Yâri Gördüz Bögün Erzurum-Edip Demir-Edip Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Gaşlarında Har Mı Var Gaşlarında Har Mı Var (Amman Amman) Al Yanakta Bal Mı Var (Tombul Gelin) Gören Doğri Söylesin (Amman Amman) Senin Kimi Yâr Mi Var (Tombul Gelin) Gaşların Garasına (Amman Amman) Gül Koydum Arasına (Tombul Gelin) Saçlarından Bir Tel Ver (Amman Amman) Sinemin Yarasına (Tombul Gelin) Gapi Önünde Durma (Amman Amman) Durup Halımı Sorma (Tombul Gelin) Gaşın Yay Kirpiğin Ok (Amman Amman) Yeter Sineme Vurma (Tombul Gelin) Erzurum-Edip Demir-Edip Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Gayalar Direk Direk Gayalar Direk Direk Suyu Nerden İndirek Yâr Orada Ben Burda Nasıl Dayansın Yürek Çınar O Kızın Anası Dil Oy Dilber O Kızın Anası Kayadan İndik Düze Nazar Mı Değdi Bize Eller Düğün Ediyor Bizim Ki Galdı Güze Çınar O Kızın Anası Dil Oy Dilber O Kızın Anası Hınıs'a Gar Yağıyor Guş Yuvaya Dönüyor Benim Yuvam Yok Diye Eller Beni Kınıyor Çınar O Kızın Anası Dil Oy Dilber O Kızın Anası Erzurum/Hınıs-Bedrettin Ceylan-Ateş Köyoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Gedikte Duvak Allanır Gedikte Duvak Allanır Ali Perçemin Sallanır Ben Perçemde Değilem Dil Meze Dudak Ballanır Sallandım (Oy) Girdim Bağa Başım Deydi (Oy) Yaprağa Nice Ki Bu Canım Sağdır Vermem Seni (Oy) Toprağa Çıktım Tandırın Başına Elimi Vurdum Taşına Ben Sevdayı Bilmez İdim (Yâr) O Da Geldi Başıma Erzurum/Aşkale-Halis Günaydın-Mustafa Günaydın |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Gel Ey Talip Sen Bu Esrarı Hak Bil Gel Talip Sen Bu Esrarı Hak Bil Erenlerin Hali Söz İle Değil Muhabbet Bir Tohum Atıp Yeşertmek O Da Oğlan Uşak Kız İle Değil Fevzi Ya Bir Pirden Nasihat Aldın Men Arif Sırrına Dün Vakıf Oldum Katreden Katreye Ummana Daldın Çoklara Kavuştun Az İle Değil Kuş Misali Bir Çeşmeye Konarsın Acı Tatlı Demez İçer Kanarsın Ayn El Yakın Hakkı Gördüm Sanarsın O Da Bu Gördüğün Göz İle Değil Yol Gizli Sıtkıyla Yoldaş İçinde Bir Şey Hasıl Olmaz Kallaş İçinde Hakkı Gören Görür Az Yaş İçinde O Da Seksen Doksan Yüz İle Değil Erzurum/Aşkale-Ali Atıcı-Mehmet Özbek |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Gel Gidelim Sevdiğim Gel Gidelim Sevdiğim Çiçekli Yaylalara Her İkimiz Sevdalı Bakarız Aynalara Yağmur Yağar Süzülmez Yollar Çamur Geçilmez Gel Gaçalım Sevdalım Böyle Bekâr Gezilmez Atımın Zencirini Suya Batıramadım Şu Divane Gönlümü Yola Getiremedim Erzurum/Hınıs-Yöre Ekibi-Ateş Köyoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Get O Dağdan Kar Getir Get O Dağdan Gar Getir (Emine'm Oy Emine'm) Get O Dağdan Gar Getir (Emine'm Oy Nazınan) Altun Tasa Goy Getir (Emine'm Oy Emine'm) Altun Tasa Goy Getir (Emine'm Oy Nazınan) Altun Tasın Kenari (Emine'm Oy Emine'm) Altun Tasın Kenari (Emine'm Oy Nazınan) İçine Gırdım Narı (Emine'm Oy Emine'm) İçine Gırdım Narı (Emine'm Oy Nazınan) Küstürdüm Yola Vurdum (Emine'm Oy Emine'm) Küstürdüm Yola Vurdum (Emine'm Oy Nazınan) Gaytan Bıyıklı Yâri (Emine'm Oy Emine'm) Gaytan Bıyıklı Yâri (Emine'm Oy Nazınan) Erzurum/Narman/Samikale-Yöre Ekibi-Muzaffer Yönden |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Geydiğim Aldır Geydiğim Aldır Al Dudak Baldır Ne Güzel Haldır Akşam Olanda Akşam Olanda Bade Dolanda Geydiğim Mordur Kolları Dardır Keyfimiz Vardır Akşam Olanda Akşam Olanda Bade Dolanda Geydiğim Sarı Sen Kimin Yârı Ağlatma Bari Akşam Olanda Akşam Olanda Bade Dolanda Geydiğim Atlas İğneler Batmaz Yâr Bensiz Yatmaz Akşam Olanda Akşam Olanda Bade Dolanda Erzurum-Faruk Kaleli-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Gınayı Ezerler Tasda Gınayı Ezerler Tasda Oğlan Evi Ne Havasda Gız Anasi Gara Yasda Yahti Beni Bu Ellerin Güzeli Duz Gabı Duzsuz Olur Mi Mehleler Gızsız Olur Mi Ortalık Sözsüz Olur Mi Yahtı Beni Bu Ellerin Güzeli Duz Gabında Duz Galmadi Mehlelerde Gız Kalmadi Ortalıhda Söz Galmadi Yahti Beni Bu Ellerin Güzeli Duz Gabıni Duzsuz Goymuş Goca Evi İssız Goymuş Anasıni Gızsız Goymuş Yahti Beni Bu Ellerin Güzeli Erzurum-Şefik Torungil-Remzi Dane |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Giderem Men Tebriz'e Giderem Men Tebriz'e (A Balam Mene Bah Mene Bah Mene Bah) Bir Dahi Gelmem Size (Dön Geri Bah Geri Bah) Şirinin Datlı Dili (A Balam Mene Bah Mene Bah Mene Bah) Yadigar Kalsın Size (Dön Geri Bah Geri Bah) Giderem Ben Şiraz'a (A Balam Mene Bah Mene Bah Mene Bah) Dayanamam Bu Naza (Dön Geri Bah Geri Bah) Gel Koklaşah Menim Kız (A Balam Mene Bah Mene Bah Mene Bah) Belki Gelmem Bu Yaza (Dön Geri Bah Geri Bah) Erzurum-Feryadi (Hafız) Hakkı Efendi-Mükerrem Kemertaş |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|