![]() |
Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi ) |
![]() |
![]() |
#46 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Can Dedim Ki Can Diyesen Can Dedim Ki Can Deyesen (Ay Balam Can Deyesen) Ne Dedim Ki İnceyesen (Ay Balam İnciyesen) Getme Getme Getme Dayan Yandım Ay Aman Senin Derdin Beni Ay Gız Öldürür İnan Ne Tez Geldin Ne Tez Gettin (Ay Balam Ne Tez Gettin) Şu Gönlümü Viran Ettin (Ay Balam Viran Ettin) Getme Getme Getme Dayan Yandım Ay Aman Senin Derdin Beni Ay Gız Öldürür İnan Erzurum-Kars-Hulusi Seven-TRT |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Can Ellerinden Gelmişem Can Ellerinden Gelmişem Fani Mekanı Neylerem Ol Mülke Meylim Salmışam Ben Bu Cihanı Neylerem Aşkın Şarabın İçmişem Dil Gülşenine Göçmüşem Ben Varlığımdan Geçmişem Namu Nişanı Neylerem Hakkı Cemil Halk Eden Müstağniyem Billahi Ben Hallakı Alem Var İken Halk-I Zamanı Neylerem Erzurum/Pasinler-İbrahim Hakkı Efendi-Suat Işıklı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Cigara Attım Yara Cigara Attım Yara Gitti Takıldı Kara Ne Zaman Ey'olacak Yüreğimdeki Yara Al Puşular Puşular Elde Leğen Işılar Yedi Yıl Seni Sevdim Yeni Duydu Komşular Erzurum-Edip Demir-TRT |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Çayda Balık Yan Gider Çayda Balık Yan Gider (Nar Gülüm Ey Dost Gülüm Gülüm Ey) Açma Yaram Kan Gider (Nar Gülüm Ey Dost Gülüm Ey) Buna Tabip Neylesin (Nar Gülüm Nar Gülüm Nar Gülüm Ey) Ecel Gelmiş Can Gider (Nar Gülüm Ey Dost Gülüm Ey) Çay Başı Duman Olur (Nar Gülüm Ey Dost Gülüm Gülüm Ey) Hallerim Yaman Olur (Nar Gülüm Ey Dost Gülüm Ey) Bana Derd Açan Güzel (Nar Gülüm Ey Dost Gülüm Gülüm Ey) Ellere Derman Olur (Nar Gülüm Ey Dost Gülüm Ey) Erzurum/Hınıs-Yöre Ekibi-Ateş Köyoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Çayır İnce Biçemedim Çayır İnce Biçemedim Su Serindir İçemedim Bana Yârdan Geç Diyorlar Yâr Datlıdır Geçemedim Çayırın Başında Durdum Aradım Yârimi Buldum İnce Çayırın Düzünde Fidan Boyluma Vuruldum Erzurum-Suat Işıklı-Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Çayıra Serdim Halı Çayıra Serdim Halı (Vay Dilo Dilo Dilo Can) Etrafım Hurma Dalı (Öldürdün Beni Güloy Can) Seni Bana Verseler (Vay Dilo Dilo Dilo Can) Neylerem Dünya Malı (Öldürdün Beni Güloy Can) Ayvanda Var Üç Oda (Vay Dilo Dilo Dilo Can) Güneş Girmiş Buluda (Öldürdün Beni Güloy Can) Ne Hayırsız Yâr İmiş (Vay Dilo Dilo Dilo Can) Gider Beni Unuda (Öldürdün Beni Güloy Can) Karanfil Destesiyem (Vay Dilo Dilo Dilo Can) Bir Güzel Hastasıyam (Öldürdün Beni Güloy Can) Yanağında Gül Açmış (Vay Dilo Dilo Dilo Can) Ben Onun Hastasıyam (Öldürdün Beni Güloy Can) Erzurum-Remzi Dane-Remzi Dane |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Çekmecemin Kilidi Çekmecemin Kilidi Beni Verirler Yadellere Ağlasana Ay Oğlan Tabancanı Kaytanına Bağlasana Ay Oğlan Üstünü Gül Bürüdü Beni Verirler Yadellere Ağlasana Ay Oğlan Tabancanı Kaytanına Bağlasana Ay Oğlan Köprünün Altı Çiçek Beni Verirler Yadellere Ağlasana Ay Oğlan Tabancanı Kaytanına Bağlasana Ay Oğlan Orak Getirin Biçek Beni Verirler Yadellere Ağlasana Ay Oğlan Tabancanı Kaytanına Bağlasana Ay Oğlan Erzurum/Oltu-Cevat Aslan-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Çelik Pazarında Ufacık Taşlar Çelik Pazarında Ufacık Taşlar El Ele Tutmuş Gidiyor Dadaşlar Yaralarım Alır Gelir Kardaşlar Ey Ağalar Ben Kafadan Vuruldum Vuruldum Da Dilden Dile Duyuldum Benim Yarim Gece Gezer Bostanı Hanım Kızlar Güzel Okur Destanı Yeşil Geymiş Kadifeden Fistanı Ey Ağalar Ben Kafadan Vuruldum Vuruldum Da Dilden Dile Duyuldum Erzurum-Faruk Kaleli-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Çığrık Benim Tel Benim Çığrık Benim Tel Benim Kâhyam Mıdır El Benim Çığrık İnce Tel İnce N'olur Bize Gelince Kız İmanından Mı Gider (Yar İmanından Mı Gider) Bir Kerecik Görünce Bir Kerecik Sevince Çığrık Benim Tel Benim Kâhyam Mıdır El Benim Çığrığın Urganıyam Al Üstün Yorganıyam Annem Beni Büyüttü (Ninem Beni Büyüttü) El Kızı Kurbanıyam Çığrık Benim Tel Benim Kâhyam Mıdır El Benim Çığrığın Başı Kara Ağlarım Yana Yana Dermansız Derde Düştüm (Vefasız Derde Düştüm) Çilem De Böyle Kara Çığrık Benim Tel Benim Kâhyam Mıdır El Benim Erzurum-Güngör Oflaz-Nurettin Çamlıdağ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Çıktım Eşiğe Bugün Çıktım Eşiğe Bugün Yüreğim Düğüm Düğüm Canın Çıksın Sevdiğim Ne Dün Gördüm Ne Bugün Eşiğ Eşiğ Arası Buldum Atlas Parası Bir Can Canı Severse Nedir Bunun Çaresi Erzurum-Ali Güler-TRT İstanbul |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Çıktım Kerpiç Duvara Çıktım Kerpiç Duvara (Vay Lele Le Le Le Yar Le Le Le) Meyil Verdim O Yâre (Vay Lele Le Le Le Yar Le Le Le) Keşke Vermez Olaydım (Vay Lele Le Le Le Yar Le Le Le) Gönlüm Sevdi Ne Çare (Vay Lele Le Le Le Yar Le Le Le) Eğdim Kavak Dalını (Vay Lele Le Le Le Yar Le Le Le) Yoldum Yapraklarını (Vay Lele Le Le Le Yar Le Le Le) O Yâr Bana Dargındır (Vay Lele Le Le Le Yar Le Le Le) Yıkın Konaklarını (Vay Lele Le Le Le Yar Le Le Le) Kavak Uzanır Gider (Vay Lele Le Le Le Yar Le Le Le) Dalı Bezenir Gider (Vay Lele Le Le Le Yar Le Le Le) Karşıdan Gelen Güzel (Vay Lele Le Le Le Yar Le Le Le) İnşallah Bize Gider (Vay Lele Le Le Le Yar Le Le Le) Erzurum/Aşkale-Ağa Taştan-Ahmet Yamacı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Çıktım Tandır Başına Çıktım Tandır Başına Başım Değdi Kaşına Anası Gurban Olsun Gızının Yoldaşına Amani Başım Amani Amani Dişim Amani Sılada Guşum Var Çıktım Tandır Başına Demlik Çıktı Karşıma Doldur Doldur Ver İçim Aklım Gelsin Başıma Amani Başım Amani Amani Dişim Amani Sılada Guşum Var Şu Karşıki Ovada Tepeye Bak Tepeye Güzel Çermik Kızları Benzer Elmas Küpeye Amani Kolum Amani Amani Belim Amani Sılada Yârim Var Erzurum-Hulusi Seven-Necati Borlak |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Çift Beyaz Güvercin Olsam Çift Beyaz Güvercin Olsam Çadırın Başına Konsam Güzellere Yoldaş Olsam Çirkinlere Tuzak Olsam Gel Gel Karanfilli Gelin Eli Deste Güllü Gelin Beli İpek Şallı Gelin Gelinlerin Şahı Gelin Karanfil Buldum Derede Sordum Evleri Nerede Ha Burada Ha Şurada Ha Şurada Ha Burada Gel Gel Karanfilli Gelin Eli Deste Güllü Gelin Beli İpek Şallı Gelin Gelinlerin Şahı Gelin Karanfiller Oymak Oymak Olur Mu Hiç Yare Doymak Dili Tatlı Gözü Oynak Dili Tatlı Gözü Oynak Gel Gel Karanfilli Gelin Eli Deste Güllü Gelin Beli İpek Şallı Gelin Gelinlerin Şahı Gelin Erzurum-Seyfettin Sığmaz-Nida Tüfekçi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Çimene Basma Yarim Çimene (Çimene) Basma Yârim Anadan (Anadan) Yosma Yârim Uyup Da (Uyup Da) El Sözüne Selamın (Selamın) Kesme Yârim Giderem (Giderem) Önüm Eniş Mendilim (Mendilim) Dolu Yemiş Yolladım (Yolladım) Yâr Yememiş Gendisi (Gendisi) Gelsin Demiş Suların (Suların) Köpüğüne Vurgunam (Vurgunam) Yâr Yüzüne Eller Ne (Eller Ne) Derse Desin Giderem (Giderem) Ben İzine Erzurum/Aşkale-Yöre Ekibi-Muharrem Akkuş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Çimenli Bahçede Bulgur Eliyor Çimenli Bahçede Bulgur Eliyor Kendi Görünmüyor Sesi Geliyor Gel Hanım Gel Canım Gel Gidek Bize Açılmış Gülleri Der Gidek Bize Çimenli Bahçede Ne Sallanırsın El Etmem Göz Etmem Ne Alınırsın Gel Hanım Gel Canım Gel Gidek Bize Açılmış Gülleri Der Gidek Bize Çimenli Bahçede Kuzular Otlar Bizimdir Bu Eller Giremez Yadlar Gel Hanım Gel Canım Gel Gidek Bize Açılmış Gülleri Der Gidek Bize Erzurum/Şenkaya-Şeref Malkoç-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|