Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, hergün

Cevap : Hergün Bir Dua

Eski 07-30-2009   #376
fatmanur

Ya Rabbi! Eğer benden unutarak ve yanlışlıkla ve bilerek küfür ve şirk ve günah ve her ne meydana gelmiş ise ben onların hepsinden dönüp vazgeçtim, pişman oldum Bir dahi yapmamaya söz verdim İslam dinini kabul ettim Peygamber efendimiz hazretleri senin tarafından her ne getirdi ise inandım, kabul ettim Dilim ile söyledim kalbim ile tasdik ettim Hepsi haktır, doğrudur ve gerçektir Eğer söz ve işlerim dine aykırı ise ondan da pişman oldum Vaz geçtim

Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur
Su çorak gönlüme merhametini indir
Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-10-2009   #377
yesimciwciw

"Rahman, Rahîm Allah'ın adıyla Ey Rabbim! Senden yardım istiyorum, sana tevekkül ediyorum, benim işimin zorluğunu azalt! Seferimin meşakkatini kolaylaşdır ve beni hayırla rızıklandır Benden her türlü şerri defet Sadrıma inşirah ver İşimi kolaylaşdır, dilimdeki düğümü çöz Ey Rabbim, kendimi, dinimi, ehlimi, malımı, akrabamı ve seninle benim aramda âhiret ve dünyâya müteallik ne varsa cümlesine seni bırakıyorum ve sana emânet ediyorum Bizim hepimizi her türlü kötülükten ve üzücü şeylerden muhafaza et! Ey kerem sahibi Rabbim! Beni ve benim berâberimdekileri muhafaza et! Beni ve berâberimdekileri selâmette kıl, beni ve berâberimdekileri Ummedı muhammet ı dogru yola ulaştır ey Rabbim! Ey Rabbim! Sana tevbe etdim, Sana sarıldım, takvayı bana azık olarak ver, günâhımı mağfiret et, her nereye yönelirsem beni hayra yönelt!"

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-10-2009   #378
fatmanur

“Ey Rabbimiz! Biz kendimize yazık ettik, eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan muhakkak biz, ziyana uğrayanlardan oluruz”araf 23

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-12-2009   #379
b@ron

Allah'ım, HzMuhammed ve âline salat eyle ve beni insanların gözünde bir derece yükselttiğinde kendi gözümde bir derece düşür; bana insanlar arasında açık bir izzet verdiğinde kendi yanımda aynı ölçüde gizli bir zillet ver Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala seyyidina Muhammedin ve sellim Âmîn Âmîn Âmîn

Eski 09-15-2009   #380
b@ron

Allah'ım, Hz Muhammed ve âline salat eyle ve benim imanımı en kâmil iman, yakinimi en üstün yakin kıl; niyetimi niyetlerin, amelimi amellerin en güzeline ulaştır
Ey Allahım! Kalbe vesvese veren şeytandan, işlerin karışıklığından, kabir fitnesinin şerrinden, gecenin getirdiği şeylerin şerrinden, gündüzün getirdiği şeylerin şerrinden, korkunç rüzgârların getirdiği âfetlerin şerrinden, zamanın nöbet nöbet gelen mihnet ve belâlarının şerrinden sana sığınırım! Âmîn Âmîn Âmîn

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-15-2009   #381
b@ron

Allah'ım! Biz ancak Sana ibâdet ve kulluk ederiz. Ancak Senin için namaz kılıp niyaz ederiz, yalnız Sana secde eder, yalnız sana koşarız. İbadetlerini sevinçle yaparız, rahmetinin çok olmasını ve devamını dileriz, azâbından korkarız. Şüphe yok ki, azâbın kâfirlere ulaşır.

Âmîn... Âmîn... Âmîn...

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-16-2009   #382
b@ron

Allah'ım! Muhammed ve âline salat eyle ve adaleti yaymada, öfkeyi yutmada, kin ve adaveti söndürmede, ayrılıkçıları birleştirmede, kırgınların arasını bulmada, iyilikleri ortaya çıkarmada, kötülükleri gizlemede, yumuşak huylulukta, alçakgönüllülükte, güzel muaşerette, ağırbaşlılıkta, insanlarla iyi geçinmede, erdemlere doğru koşmada, (her halükârda) iyilik etmeyi yeğlemede, insanların kabahatini yüzlerine vurmamakta, müstahak olmayana bağışta bulunmamakta, güç de olsa hakkı söylemede, çok da olsa iyi söz ve fiillerimi az bulmada, az da olsa kötü söz ve işlerimi çok bulmada salihler gibi olmaya, onların süsüyle süslenmeye, muttakilerin ziynetini kuşanmaya muvaffak eyle beni
İtaatimin devamlılığı, cemaattan ayrılmayışım ve kendi uydurdukları görüşlerle amel eden bid'at ehlinden uzak duruşumla da bu sıfatları bende kâmil eyle Âmîn Âmîn Âmîn

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-18-2009   #383
b@ron

Allah'ım! Mağfiretine yönelmiş, affını umarak yola koyulmuşum Lütuf ve keremine güvenerek günahlarımı bağışlamanı istiyorum
Ancak mağfiretini gerektirecek bir şeyim, affını hakkedeceğim bir amelim yoktur Dolayısıyla sadece senin fazl-u keremine güvenebilirim O halde, Muhammed ve âline salat eyle ve fazl-u keremini benden esirgeme Âmîn Âmîn Âmîn

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-18-2009   #384
b@ron

Allah'ım! Mağfiretine yönelmiş, affını umarak yola koyulmuşum Lütuf ve keremine güvenerek günahlarımı bağışlamanı istiyorum Ancak mağfiretini gerektirecek bir şeyim, affını hakkedeceğim bir amelim yoktur Dolayısıyla sadece senin fazl-u keremine güvenebilirim O halde, Muhammed ve âline salat eyle ve fazl-u keremini benden esirgeme
Âmîn Âmîn Âmîn

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-19-2009   #385
b@ron

" Allah'ım! Senin için oruç tuttum, Senin için rızkınla orucumu açtım Ancak Sana tevekkül ettim Seni hamdinle tesbih ederim Allah'ım Benden kabul buyur
Çünkü Sen işiten ve bilensin"
" Yâ Rab! Ancak sana kulluk ederiz Yâ Rab! Bütün İbâdetlerimizde ancak senden yardım isteriz Bütün hayırlı işlerimizde senin lütfunu bekleriz Lûtfeyle, bize yardımını esirgeme Yâ Rabbi! Mübarek Ramazanda mağfiretine eren, kullarının içine bizleri de girmek nasib eyle Yâ Rabbi!" AminAminAmin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-20-2009   #386
fatmanur

Ya İlahi, bu yürek Senin için Sana yanmak ister
Öyle yanayım ki Ya İlahi
Sevdan geceleri uykumu bölsün, günün aydınlığında gafleti silsin
Her hâl'de Seni arayım, her hâl'imle Seni bulayım
Her kapının anahtarı Sende Ya İlahi
Sana gelen tüm kapıları arala, sessizce süzülüp geleyim yanına
Sana gelen yollarda beni nefs eline bırakma, Dostlarını yoldaş eyle yolculuğumda!
Sen tut ki yüreğimin elinden, ayağıma çakıl ve taş deydiğinde, düşmeyim sendelemeyim
Sana çıkacak yollarda, Sen tut yüreğimin ellerinden!

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-20-2009   #387
b@ron

Rabbimiz! Ne olur, halimize merhamet et; et de nezdinde kurbet kahramanlığını ihraz etmiş seçkinlerin evsaf-ı hasenesiyle bizim ruhlarımızı da güzelleştir sevip hoşnut olduğun salih amelleri işlemeye bizleri de muvaffak kıl bu bendelerini de, sürekli Senin kapının aralanmasını bekleyen yüzü yerde, tevazu, mahviyet ve hacâlet kahramanlarından eyle bu marifete muhtaç kullarını da marifet tecellilerin ile doyur!
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-21-2009   #388
b@ron

"Sevgili Rabbim, sana ihtiyacım var Çünkü Sen bana olan sevginden ötürü benim günahlarıma karşılık kendini kurban olarak sundun Bu nedenle sana sonsuz teşekkürler sunarım Şimdi kalbimin kapısını sana açıyor ve Seni Kurtarıcım ve Rabbim olarak kabul ediyorum Günahlarımı bağışlayıp bana sonsuz yaşam sunduğun için çok teşekkür ederim Yaşamımın yönetimini benden al ve beni kendi istediğin gibi bir kişi yap" AMİN
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-21-2009   #389
b@ron

Kandil Duası

Ey! bu sonsuz alemleri, bir zerreden var eden,
Ey! bu sonsuz nimetleri, kullarına yâr eden,
Bizlere cenneti canân, cehennemi nâr eden,
Rahmân olan,Rahim olan, bağışlayan RABB'İMİZ

Bu gece biz , ruhumuzun kirlerinden arındık
Bu gece biz, beden beden imân ile sarındık
Bu gece biz, ümitlerin mâbedinde barındık,
Açtığımız bu elleri, boş çevirme YÂ RABBİ !

Bu gece biz, tövbe ettik, nice gurur kibirden,
Husûmetten, dargınlıktan, zorbalık ve cebirden,
Er geç, Sana gelmek için, geçeceğiz kabirden
Bize kabir azabını gösterme hiç YÂ RABBİ !

Bu gece af yağmurunu, sağnak sağnak ver bize,
Bu gece cennet yolunu, adım adım ser bize,
Bu gece nûr perdelerin, kanat kanat ger bize,
Mahşer günü, biz kulları, utandırma YÂ RABBİ !

Ataların emâneti, bu mübârek vatanı,
Vatan için şehit düşüp, kucağında yatanı,
O mukaddes kışlalarda eli silah tutanı,
Düşmanların şerlerinden, emin eyle YÂ RABBİ !

Kahraman Türk Milletini, türlü iftiralardan,
Hürriyete kasteden, çağ dışı belâlardan,
Asil Türk gençliğini, sapık mâceralardan,
Anarşiden ve nifaktan, emin eyle YÂ RABBİ !

Koru bizi, huzuruna kul hakkıyla gelmekten,
Nefsimizin batağına, aklımızı çelmekten,
Koru bizi, Kelime-i Şehâdetsiz ölmekten,
Hesap günü cümlemize, müjdeler ver YÂ RABBİ !

Koru bizi, o günahkâr ve karanlık yollardan,
Gıybet eden, iki yüzlü, o münâfık kullardan,
Koru bizi, gâfillerle, sarmaş dolaş hallerden,
Cümlemizi, hak yolundan, ayırma hiç YÂ RABBİ !

Senden şifâ bekleyen, nice hasta kullara,
Acılarla kıvranan, yetimlere dullara,
Yurt dışında, Allah adı yasaklanmış dillere,
Bunca yükü taşıyacak, sabırlar ver YÂ RABBİ !

Helâl kazançlarına, haram lokma katmayan,
Haysiyet servetini, hiç kimseye satmayan,
Verdiğin nimetleri, çöplüklere atmayan,
Kullarına darlık yüzü, gösterme hiç YÂ RABBİ !

Müşriklerden sığındık, biz îman siperine,
Sabrı silah eyledik, şeytanların şerrine,
Bu dünyada, şan, şöhret, saltanatın yerine,
Son nefeste , bize imân serveti ver YÂ RABBİ !

Senin Yüce kelâmını, baş tâcı edenlere,
Ve Hazreti Muhammed'in izinden gidenlere,
Şu anda huzurunda, el açan bedenlere,
Cennet anahtarlarını, ihsan eyle YÂ RABBİ !

Canımızın cânânı, gönlümüzün Sultânı,
İki cihan güneşi, MUHAMMED ruhu için,

Kalemiyle, kelâmıyla, İslâm'a hizmet eden,
Enbiyâlar, evliyâlar, âlimler ruhu için,

Mezarları kaybolmuş, nice adsız kahraman,
Nice kefensiz yatan, şehitler ruhu için,

Îman lezzeti tatmış, hayrına hayır katmış,
Bu dünyadan göç etmiş, mü'minler ruhu için,

EL FÂTİHA !

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-24-2009   #390
fatmanur

Ya Rabb! Harflerimize, kıyafetlerimize, metre ve kilomuza, hukukumuza, siyasetimize, iktisadımıza, eğitimimize, tesettürümüze zulmen ve haksız olarak müdahele edenleri sana ısmarlıyoruz Sen de onların düzenleini, yaşayış ve hayatlarını başlarına geçir!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com