![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#211 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSilifke'nin Yoğurdu İçel-Cavit Erden-Muzaffer Sarısözen Silifke'nin Yoğurdu, Ah Seni Kimler Doğurdu ![]() Seni Doğuran Ana, Bal İlen Mi Yoğurdu ![]() Beşiği Çamdan, Ah Yuvarlandı Damdan ![]() Anası Pilav Pişirir, Oğlu Durmaz Aşırır ![]() Kale Kaleye Bakar, Ah Kaleden Sular Akar ![]() Delikanlı Dururken, İhtiyara Kim Bakar ![]() Beşiği Çamdan, Ah Yuvarlandı Damdan ![]() Keşke Sevmez Olaydım, Usanırdım Bu Candan ![]() Bağa Girdim Üzüme, Ah Çıbık Battı Dizime ![]() Çıbık Seni Keserim, Yar Göründü Gözüme ![]() Beşiği Çamdan, Ah Yuvarlandı Damdan ![]() Anası Pilav Pişirir, Oğlu Durmaz Aşırır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#212 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEla Gözlüm Erzurum-Hulusi Seven-Emin Aldemir Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem, Zülfü Perişanım Kal Melül Melül ![]() Kerem Et, Aklından Çıkarma Beni, Ağla Göz Yaşını, Sil Melül Melül ![]() Elvan Çiçekleri Takma Başına, Kudret Kalemini Çekme Kaşına, Beni Ağlatırsan Doyma Yaşına, Ağla Göz Yasini, Sil Melül Melül Yeter Ey Sevdiğim Sen Seni Düzet Karaları Bağla,Beyazı Çöz At O Nazik Ellerin Bir Daha Uzat Ayrılık Şerbetin Ver Melül Melül Karacoğlan Der Ki Ölüp Ölünce Bende Güzel Sevdim Kendi Halimce Varıp Gurbet Ele Vasıl Olunca Dostlardan Haberim Al Melül Melül |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#213 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSiyah Percemleri Dökülmüş Yüze Erzincan-Aşık Davut Sulari-TRT Müz ![]() ![]() Siyah Perçemini Yar Yar Dökmüş Yüzüne, Salınarak Gelen Hümaya Bakın ![]() Kimden Söz İşitmiş Yar Yar Düşmüş Hüzüne, Kader Yakışmayan Simaya Bakin ![]() Yar Yar Yar Eylemem Men ![]() Yaktın Yandırdın Beni, Zalım Aldattın Beni ![]() Ne Dedim De Darıldın, Bir Pula Sattın Beni ![]() Ak Göksün Üstüne Yar Yar Bir Bağ Dikilmiş, Bin bir Çeşit Çiçeklerden Ekilmiş ![]() Dün Uğradım Bir Ücraya Çekilmiş, Bulut Mu Gaplamış şu Aya Bakın ![]() Yar Yar Yar Eylemem Men ![]() Yaktın Yandırdın Beni, Zalim Aldattın Beni ![]() Ne Dedim De Darıldın, Bir Pula Sattın Beni ![]() Elin Sitemini Yar Yar Ağlarken Gördüm, Gül Dibinde Kâh gül Sararken Gördüm, Bir Seher Akşamı Çağlarken Gördüm, Davut Sulari'deki Sevdaya Bakin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#214 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEledim Eledim Höllük Eledim Erzurum-Muharrem Akkuş-Yücel Paşmakçı Eledim Eledim Höllük Eledim, Aynalı Beşikte Canan Bebek Beledim ![]() Büyüttüm Besledim Asker Eyledim, Gitti De Gelmedi Canan Buna Ne Çare, Yandı Ciğerim De Canan Buna Ne Çare ![]() Bir Güzel Simâdır Aklımı Alan, Aşkın Sevdasını Canan Sineme Saran ![]() Bizi Kınamasın Ehl-İ Din Oğlan ![]() Gitti De Gelmedi Canan Buna Ne Çare, Yandı Ciğerim De Canan Buna Ne Çare ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#215 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSiyah Percemlerin Gonca Yüzlerin Tunceli/Pertek-Süleyman Kaya/İsmail Oğuz-Muzaffer Sarısözen Siyah Perçemlerin, Gonca Yüzlerin, Garip Bülbül Gibi Zar Eğler Beni ![]() Hilâl Ebrulerin, Ahu Gözlerin, Tig-İ Sevda İle Yareler Beni ![]() Sevdayı Aşkınla Âh Ü Zar Oldum, Kalmadı Tahammül Bi-Karar Oldum, Cemalin Göreli Sevdakâr Oldum, Korkarım Ki Bu Dert Pareler Beni ![]() Elif Kametine Hayran Olduğum, Gece Gündüz Hayaline Döndüğüm, Hep Senin İçin Boyun Eğdiğim, Yoksa Zaptedemez Bu Yerler Beni ![]() Sultan Suyu Gibi Cağlayıp Akma Sivas-Yüksel Yıldız-Erkan Sürmen Sultan Suyu Gibi Çağlayıp Akma Erilir Gam Yeme Divane Gönül Er Başımda Duman, Dağ Başında Kış Erilir Gam Yeme Divane Gönül Yıkılır Mı Hakkın Yaptığı Havuz Şah-ı Merdani' nin, Biz De Kılavuz Üç Günlük Dünyada, şu Yahşi Yavuz Erilir Gam Yeme Divane Gönül Pir Sultan Abdalım, Sırdan Sırada Bu İş Böyle Oldu, Kalsın Burada Cümlemiz Niyetlendiği Murada Erilir Gam Yeme Divane Gönül |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#216 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviElif Dedim Be Dedim Kütahya-Hisarlı Ahmet-Yücel Pasmakçı Elif Dedim Be Dedim Aman, Kız Ben Sana Ne Dedim ![]() Guş Ganedı Galem Olsa Aman, Ah Yazılmaz Benim Derdim ![]() Elifim Noktalandı Aman, Az Verdim Çokçalandı ![]() Yetiş Anam Yetiş Bubam Aman ![]() Ah Çeyizim Bohçalandı ![]() Ah Mezarım Tahtalandı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#217 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSunayı Da Deli Gönül Keskin-Bahri İlhan-İst ![]() ![]() ![]() Sunayı da deli gönül sunayı Ben yoluna terk eyledim sılayı Armağan gönderdim telli turnayı İner gider bir gözleri sürmeli Sabahtan uğradım yarin yurduna Dayanılmaz firkatine derdine Yıkılası karlı dağın ardına Aşar gider bir gözleri sürmeli Ateş yanmayınca duman mı tüter Ak gerdan üstünde çimen mi biter Vakti gelmeyince bülbül mü öter Öter gider bir gözleri sürmeli Karacaoğlan kapınıza kul gibi Gönül küsüverse ince kıl gibi Seherde açılmış gonca gül gibi Kokar gider bir gözleri sürmeli |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#218 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSus Be Ağlama Gözüm Devran Baba Bedenim ruhuma gurbet el olmuş Olsun sabret sus be ağlama gözüm Ömrümün baharı sararmış solmuş Solsun sabret sus be ağlama gözüm Solsun sabret boş ver ağlama gözüm Gönül derdin yüz bin yapmış abartmış Her gün ağıt yakıp yürek kabartmış Saçlarını pençe pençe kopartmış Yolsun sabret sus be ağlama gözüm Yolsun sabret boş ver ağlama gözüm Devran Baba o yar demiş oh olsun Zindanlara Yusuf gibi sokulsun Gözlerine Yakup gibi kan dolsun Dolsun sabret sus be ağlama gözüm Dolsun sabret boş ver ağlama gözüm |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#219 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviElmayı Top Top Yapalım Sakarya-Ziya Bulut-Muzaffer Sarısözen Elmayı Top Top Yapalım Kızlara Bahşiş Atalım, Kadifeden Ceketini Dar Yapalım, Ne Güzel Yakışır İnce Bele ![]() Eğlenelim Taze İlen, Altında Yelpaze İlen, Ölçelim De O Güzelim İnce Beli, Bir Gümüş Endâze İlen ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#220 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSuya Düştü Gülümüz Tokat-Aşık Veli Aydın-Muzaffer Sarisözen Suya Düştü Gülümüz (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Ötmüyor Bülbülümüz (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar) ![]() Sen Orada Ben Burda (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Geçti Cahil Ömrümüz (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar) ![]() Fındık Fıstık Olur Mu (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Ateş Yastık Olur Mu (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar) ![]() Selâm Söylen Yarime (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Böyle Dostluk Olur Mu (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar) ![]() Kestirdim Keklikleri (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Yana Değiyor Yana (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar) ![]() Yarimin Bakışları (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar), Cana Değiyor Cana (Hanım Kızlar Kızlar, Canım Kızlar Kızlar) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#221 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviEmirdağı Birbirine Ulalı Emirdağı Birbirine Ulalı Altın Yüzük Parmağında Dolalı Gelin Dolalı Burnun Mu Büyüdü Gelin Olalı Kız İken Ben Seni Seven Oğlanım Gelin Oğlanım Emirdağdan Bir Geçme İle Yol Olmaz Altın Yere Düşme İle Pul Olmaz Gelin Pul Olmaz Fadimeyle Bir Gececik Yatmayla Adı Çıkar Ama Kendi Dul Olmaz Gelin Dul Olmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#222 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSüpürgesi Yoncadan Erzincan-Yöre Ekibi-Muzaffer Sarisözen Süpürgesi Yoncadan Emine'm, Gayet Beli İnceden Of ![]() Ben Seni Sakınırım Eminem, Yerdeki Karıncadan Of ![]() Vay Bana Vaylar Bana Emine'm, Yıl Oldu Aylar Bana Of ![]() Susadım Su İsterim Emine'm Su Vermez Çaylar Bana Of ![]() Süpürgesi Saz Olur Emine'm, Gül Açılır Yaz Olur Of ![]() Ben Yarime Gül Demem Emine'm, Gülün Ömrü Az Olur Of ![]() Vay Bana Vaylar Bana Emine'm, Yıl Oldu Aylar Bana Of ![]() Susadım Su İsterim Emine'm Su Vermez Çaylar Bana Of ![]() Yokuşta Yoruldun Mu Emine'm, Sözüme Darıldın Mi Of ![]() Sen Bana Yar Olalı Eminem, Boyumca Sarıldın Mi Of ![]() Vay Bana Vaylar Bana Emine'm, Yıl Oldu Aylar Bana Of ![]() Susadım Su İsterim Emine'm Su Vermez Çaylar Bana Of ![]() Tesbihimde Mercanım Emine'm, Neren Ağrıyor Canim Of ![]() Evi, Barkı, Bağları Emine'm, Satar Sana Harcarım Of ![]() Vay Bana Vaylar Bana Emine'm, Yıl Oldu Aylar Bana Of ![]() Susadım Su İsterim Emine'm Su Vermez Çaylar Bana Of ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#223 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviErenler Cemi Der ![]() Erenler Cemine Her Can Giremez Edep İle Erkan Yol Olmayınca Her Kamberim Diyen Kamber Olamaz Şahın Kanberine Kul Olmayınca Arama Uzakta Vardır Yakını Gerçek Olan Talip Bulur Hakkını Yüklemezler Sana Yolun Yükünü Bükülü Kametin Dal Olmayınca Şah Hatayım Eder Bu Sırrı Beyan Kamil Midir Cahil Sözüne Uyan Bir Baştan Ağlamak Ömüre Ziyan İki Baştan Muhip Yar Olmayınca |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#224 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSürüverin Cezveler Kaynasın İstanbul-Nuri Halil Poyraz- Nuri Halil Poyraz Sürüverin Cezveler Kaynasın, Rabiye'nin Kolları Oynasın ![]() Yarin Da Çarşıya Varayım, Rabiye'me Bir Horoz Alayım ![]() Kopil De Giriyor Yaşına, Kalpak İstiyor Başına ![]() Yarin Da Çarşıya Varayım, Kopile De Bir Kalpak Alayım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#225 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviSabahın Seherinde Ötüyor Kuşlar Tokat-Yöre Ekibi-Mehmet Erenler Sabahın seherinde ötüyor kuşlar Balınan yoğrulmuş o sırma saçlar Kudretten çekilmiş karadır kaşlar İşte bu gönlümün cananı geldi Seher vakti keklik çıkar kabana Salladıkça püskül değer tabana Korkarım sevdiğim vara yabana İşte bu gönlümün cananı geldi |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|